Pagina's

maandag 30 april 2012

Less waste stapje 7 kaasverpakking

Ja-ja... de meest eenvoudige stapjes zijn reeds gezet. Nu moet ik gaan nadenken. 

Zoals ik al eerder schreef valt het me op dat er veel minder afval in de zwarte kliko verdwijnt. Deels is dit om dat ik het afval beter scheid. Dat betekent dat ik daarnaast ook nog wekelijks een zakje vol met plastic afval weg gooi. 

Dat mag best wat minder. 

Één van de plasticveroorzakers hier is de kaasverpakking. Wij eten al snel een stuk van 500-700 gram kaas per week. Dat kochten we tot nu toe in de supermarkt en dan zit dat in een stevige plastic verpakking.

Mijn voornemen is om voortaan die kaas op de markt of bij de kaasboer te kopen (dat is dus wel iets duurder dan uit de aanbieding van de supermarkt) en die kaas zonder verpakking in mijn meegenomen plastic bakje te laten leggen. 

Zo moeilijk moet dat toch niet zijn. 
 

7 opmerkingen:

 1. Ja of je gebruikt die verpakking om zelfgekweekte kruiden of groenten in te kweken als het niet anders kan :)

  Maar dat is wel relaxed, een goede markt in de buurt. Dat mis ik hier wel, gelukkig komt de bio-dynamische kaas in zo'n kaaspapiertje.....

  plastic.... O_o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL nou ja, markt.... er is 1 kaasboer en 1 groentenkraam...

   Verwijderen
 2. Ik neem al jaren mijn eigen potjes mee naar de slager... in het begin keken de mensen maar vreemd maar ondertussen kennen ze me al. Nog een voordeel...als mijn potje op de weegschaal wordt gezet, zetten ze die op 0 en dan weegt het plastic potje niet mee...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt mogelijk de volgende stap...
   Nu alleen nog een biologische slager vinden in de omgeving.

   Ik had trouwens ook al bedacht dat bij mij geen verpakkingen worden meegewogen ;-)

   Verwijderen
 3. Grappig, toen ik donderdag bij de visboer was geweest, liep ik ook te denken aan eigen bakjes meenemen. Voor 1 haring pakken ze daar een plastic bakje waar er wel 10 op kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja belachelijk he wat een dik stuk plastic er om die kaas zit! Dat ze daar niets eens aan denken. Prachtig dat je nu naar de kaasboer gaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat plastic bakje voor de kaas hebben wij ook!

  BeantwoordenVerwijderen