Pagina's

vrijdag 20 april 2012

impulsaankopen

Sinds ik bij m'n broer de wii heb uitgeprobeerd wil ik ook eentje... Eerst braaf op marktplaats gekeken of ik zo'n ding niet tweedehands kon kopen, maar ik vond ze (in verhouding) tweedehands vrij duur en jammer genoeg steeds niet met de "spellen" die ik erbij wil hebben. 

Of beter gezegd: zonder sport en dans cd's (of hoe die dingen ook heten). Dusss... kon ik me vandaag niet inhouden en heb ik een nieuwe Wii gekocht, maar dan wel een pakket met één van de spellen erbij die ik heel graag wil hebben(dance 2). Het sportprogramma waar ik erg enthousiaste reviews over las (ea sports active) heb ik gelijk bij bol besteld  want tweedehands was dat spel duurder dan nieuw in de aanbieding. 

In 1 middag dus een bak geld uitgegeven (net iets meer dan 160 euro), maar daarvoor kan ik dus volgens de reviews wel de sportschool de deur uit doen en dat was nou net de achterliggende gedachte. 

Ik ben zeer benieuwd. Jammer genoeg moet er op manlief gewacht worden, want niet alleen is het aansluiten wat ingewikkelder dan ik dacht: de tv moet ook nog eens van de muur af en dat is me in m'n uppie iets te zwaar.

Bovenstaande is overigens eigenlijk tegen m'n consuminderprincipes, maar soms kan ik het echt niet laten om iets gewoon even fijn húp nieuw te kopen omdat ik het graag NU hebben wil. 

Hoe gaan jullie om met dit soort wensen? Wachten jullie echt altijd braaf op tweedehands kanskoopjes of aanbiedingen? Of hebben jullie ook spullen die je dan toch echt NU moet hebben of gewoon liever nieuw koopt in plaats van tweedehands?

10 opmerkingen:

 1. Nee, helemaal geen last van.... (ahum, dat is dus letterlijk liegen alsof het gedrukt staat). Ik herken het heel erg. Niet met spelletjescomputers, maar wel met lederwaren bijvoorbeeld een portemonnee die stuk is en dat ik dan in een impuls een prachtige portemonnee van claudio F koop waar ik bij de H.ema waarschijnlijk een aantal voor kan kopen en de smoes die ik mezelf dan voorhoud: ach met de vorige heb ik ook tien jaar gedaan en die bleef tot op het laatst mooi. Dus eigenlijk ben ik dus nog erger, ik heb een impuls en dan lieg ik mezelf nog voor ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb via Youtube wat yogalessen van een uur gevonden, die steviger zijn dan de sportoefeningen op de Wii. Onze Wii wordt, behalve voor een lekker potje tennis, weinig meer gebruikt.
  De Youtubefilmpjes zijn bovendien gratis.
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd naar de naam van die filmpjes, zodat ik ze ook kan vinden.

   Verwijderen
 3. Ja hoor, hoewel ik me steeds beter kan bedwingen. Ik heb laatst trouwens al een deel van mijn Wii-dingen verkocht, ik speelde er toch nooit meer mee en het geld en de ruimte waren dan welkomer dan de spellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, doe ik ook weleens, maar stukken minder dan vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moest de WII ook impulsief hebben toen die net uit was... Gelukkig gebruik ik hem zelf nu nog (bijvoorbeeld om Zelda te spelen) Denk dat ik hem op marktplaats ga zetten vlak voordat de nieuwe uitkomt. Zo vang ik er nog wel wat voor denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde de Wii ook heel graag hebben, toen ik er bij iemand anders mee had gespeeld. Ik heb er ongeveer een half jaartje fanatiek meegespeeld en toen stond hij stof te happen in de kast. Ik heb 'm aan een vriend cadeau gedaan met zijn verjaardag. Eigenlijk had hij hem eerst geleend en heb toen met zijn verjaardag gezegd dat hij hem mocht houden. Hij helemaal blij en zo waren wij er weer vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik laat me eigenlijk nooit verleiden tot impulsaankopen omdat ik voor ik iets aankoop me altijd de vraag stel of de uitgave echt nodig is of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Nans,

  Als je dan toch meer uit je impulsaankoop wilt halen, dan bij deze een tip. Je kan het bevestigen door op de website van Nintendo te zoeken naar de actie 'Verbindingshulp'. Dan zie je dat het allemaal legaal is.

  Als je Wii nieuw is en nog niet langer dan 30 dagen aangesloten op het internet, dan kan je iemand registeren als je verbindingshelper. Deze persoon kan jou daarna registeren en je ontvangt dan direct geheel gratis 500 Wii Points (ter waarde van EUR 5,-), waarmee je direct spelletjes kan kopen. Lijkt dat je wat? Laat dan even een berichtje achter, dan reageer ik zo snel mogelijk :)

  Groeten,

  Arnold

  BeantwoordenVerwijderen