Pagina's

maandag 2 april 2012

Handige link en verbazing

Onderstaande link gebruik ik om in één keer alle biologische aanbiedingen bij de verschillende supermarkten te kunnen zien. 


Daarbij kijk ik wekelijks ook even op de sites van een aantal supermarkten voor niet-biologische aanbiedingen. Tandpasta, shampo, scheerschuim en dergelijke kopen wij namelijk gangbaar. 

Deze week zag ik bij d'n Dirk een aanbieding van gekookte, geverfde eieren. 

Ik heb me er echt over verbaasd. Wie legt er zoiets thuis neer? (nog los van de vraag of je gekookte, geverfde eieren van de supermarkt zou durven eten - want wat zit er in de verf en hoe lang geleden is dat ei gekookt?). 

Zouden er ouders zijn die in plaats van gezellig samen met de kinderen eieren te gaan verven, gezellig samen geverfde eieren gaan kopen?


De lol van geverfde eieren, is toch juist het verven zelf? 

4 opmerkingen:

 1. Onze slager verkoopt die dingen ook (de bakker trouwens ook) en ja, er zijn mensen die ze kopen. Toevallig had ik het er met mijn man over dit weekend dat ik het zo belachelijk vond. Want ongekookte eieren zijn best lang houdbaar maar deze dingen maar een week. Er zullen er schandalig veel worden weggegooid, door de winkels zelf en door mensen die ze gekocht hebben. En dan hebben ze het over eier-schaarste........ echt niet te bevatten. Afgezien van het feit dat je inderdaad niet weet met wat voor stoffen ze geverfd zijn...brrr...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eierschaarste was waarschijnlijk veroorzaakt door de winkels zelf die de eieren hadden ingepikt om ze voor te verven...

   En wat een verspilling inderdaad!

   Verwijderen
 2. Ik kan me er ook niets bij voorstellen dat je geverfde eieren eet. Zelfs als je ze zelf kleurt met van die tabletjes dan is het wit van het ei al verkleurd en dan hoef ik ze niet.
  De enige gekleurde eitjes die ik eet zijn chocolade eitjes en dan bedoel ik de kleur van de wikkel.
  Groetjes Saar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder kleurde ze met bietensap of met sterke thee.

   En wij met waterverf!

   Tabletjes ken ik niet :-)

   Verwijderen