Pagina's

dinsdag 17 april 2012

auto's en zelf doen

Auto's en ik gaan gewoonlijk prima samen zolang ik er niets anders mee hoef te doen dan erin rijden. 

Zodra er lampjes gaan branden, er rare geluiden ontstaan of er op andere wijze iets mee moet dan gaat het vaak mis. Ik heb al twee keer een hele dag rondgereden met een lekke band zonder dat ik het door had (ja, wel dat de auto niet reed zoals het hoorde, maar zonder het besef wat er dan aan de hand kon zijn) en ik heb de neiging om brandende lampjes op het dashboard simpelweg te negeren (misschien gaat het wel over... LOL!).

Goed... vanuit deze staat van zijn heb ik vandaag zelf (oké...met 3 telefoontjes naar manlief en een verkoper die mij vertelde wat ik moest hebben) 2 lampjes en motorolie gekocht. 

Thuisgekomen vond ik dat ik zelf ook de vervolghandelingen maar moest doen, aangezien manlief er niet was en ik niet langer met 1 koplamp en zonder olie rond wilde blijven rijden. Sowieso doet de auto het op een gegeven moment echt niet meer en dat lampje op het dashboard, wat eerst nog knipperde, bleef vandaag branden en dat leek mij geen goed teken. 

Eerst de olie dus maar. Gelukkig staat er "oil" op de dop voor het desbetreffende reservoir, dus dat was niet al te moeilijk. Gieten gaat nog wel. Ik heb er wel iets teveel in gedaan, maar dat is hopelijk geen probleem. 

Gestimuleerd door dit succes vervolgens op internet opgezocht hoe dat lampje vervangen moest worden en dat klonk niet al te moeilijk.

Na wat gefrummel is dat zowaar nog gelukt ook. Het lampje zit erin en beide koplampen doen het. 


Ik vind het een wereldprestatie!

Bijkomend voordeel: bij de garage kost vervanging van het lampje 15 euro. Zelf doen kostte me 7 euro. Dat scheelt toch weer wat geld én een extra ritje naar de garage. 

9 opmerkingen:

 1. Dat vind ik echt knap van jou.
  Hier gelukkig een man die veel van auto's weet (hij is zelfs de nationale hulp- en vraagbaak voor familie en vrienden ;) en veel zelluf doet. Zelf heb ik geeneens een rijbewijs, dus ... met mijn fiets ga ik wel even snel langs de fietsenmaker als er iets is. Hij vraagt zulke schappelijke bedragen aan vaste klanten dat ik daar zelf niet aan begin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dit laatst ook met mijn auto gedaan, de lampjes dan. Ik gebruik de standaard H4 of H7 ofzo en die was bij de Fixet 4 euro. Daarna kwam ik 'm nog tegen bij de Action voor 1,50, misschien een tip, als je ook zulk soort lampjes hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip! Ik had nu gelijk een lampje extra gekocht (H4 inderdaad).

   Maar 7 euro of 1,50 scheelt wel heel veel... Als ik een Action tegenkom koop ik er 2 (manlief heeft dezelfde auto als ik).

   Verwijderen
 3. Goed gedaan! Heb je gekeken of de koplampen, na vernieuwing, ook even hoog staan? (scheelt je een bekeuring)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke... dit klinkt wel weer ingewikkeld, maar ik heb een boek over autoreparaties, dus ik ga van het weekeinde eens even kijken of de koplampen goed staan.

   Dank je wel!

   Verwijderen
 4. Topper! Voor zulke dingen ga ik ook niet naar de garage hoor. Bij mijn vorige auto kon ik zelf de lampen vervangen, maar bij dit model lukt dat niet dus ga ik naar een bevriende monteur en is het plaatsen ook gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap hoor!!
  olie erbij doen lukt mij ook nog wel, en koelvloeistof en ruitenwisser spul ook, maar om de lampjes te vervangen moet de halve auto uit elkaar!(belachelijk eigenlijk)
  oh en nieuwe ruitenwissers heb ik ook al eens vervangen.
  he ik kan eigenlijk best veel;)
  groet lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben jaloers op alle mensen met bevriende monteurs LOL!

  En dank jullie wel voor de complimenten.
  Ben er nog steeds trots op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed zo! Wat een kick geeft dat, hè? Kan me nog herinneren hoe trots ik was toen ik met zweet in mijn handen mijn computer zelf had opengeschroefd omdat ie zo'n lawaai maakte, en het probleem in een handomdraai zelf had opgelost. Zo zie je maar weer, een mens kan vaak meer dan hij denkt. Stoerrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen