Pagina's

maandag 12 maart 2012

no no-waste

Na een dagje meewerken met manlief in de standbouw ben ik toch weer een beetje geshockeerd over de hoeveelheid afval die hierin wordt geproduceerd. 

Standbouw, oftewel het opbouwen van beurzen is niet echt (of beter gezegd: echt niet) no-waste. Integendeel!

Het zou fijn zijn om hier en nu te kunnen zeggen dat dit in manlief zijn geval wel zo is, maar helaas. 
Wel wat minder erg (qua afval) dan wat ik bij andere stands gezien heb, maar er is zeker nog winst te boeken op dit gebied.

Wanden, lampen en dergelijk heeft / huurt hij al van duurzame kwaliteit, maar het tapijt wat hij nu gebruikt is voor één keer en dan wordt het weggegooid. De kwaliteit is simpelweg te slecht om het te kunnen hergebruiken. Daarnaast willen sommige klanten een heel specifieke kleur die verder nooit gevraagd wordt. 

Veel bedrijven gaan echter voor een neutraal donkergrijs of zwart. 

Voor die kleuren vind ik dat manlief over moet gaan op herbruikbare tapijttegels. Gelukkig is manlief het met me eens. Dit gaat niet onmiddellijk, maar ik ben blij dat hij milieuvriendelijkheid ook belangrijk vind en daar rekening mee wil houden bij het doen van investeringen in zijn bedrijf.

Lopen jullie tegen knelpunten aan op je werk / eigen bedrijf op vlakken van milieuvriendelijkheid / consuminderen? En hoe ga je daarmee om?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb er veel last van op mijn werk en wordt uitgelachen als ik vertel wat ik vind van al die verspillerij. Krijg altijd als antwoord: dat doe je thuis maar, hier pas je je maar aan! grrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me vervelend zeg.
  Met een eigen bedrijf is dat gelukkig anders (hoewel er dan wel geld moet zijn voor investeringen). Als je voor een werkgever werkt, met collega's die je niet zelf hebt uitgezocht, dan ben je gelijk ook een stuk afhankelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werkte eerder in een familiebedrijf, dus daar werd het wel serieus genomen. Wel voor zover het geld opleverde, maar toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja.. dat is toch de eerste winst! ;-)

   Verwijderen
 4. Ik werk vanuit huis dus kan er helaas niets over zeggen. Mijn man neemt altijd zijn warme maaltijd mee in een trommeltje en warmt het op zijn werk op, dus ik heb het idee dat hij daar weinig afval produceert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is ook lastig Nans,als ik het voor het zeggen zou hebben zou het heel anders gaan en zouden we geld over houden om met clienten leuke dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen