Pagina's

vrijdag 9 maart 2012

Inspectie met infraroodcamera

Ik las vandaag in het blaadje van de gemeente dat je een afspraak kunt maken met een ambtenaar om gratis je huis te laten inspecteren met een infraroodcamera. Hier hoort ook een gratis advies bij. 

Ik heb gelijk gebeld, want een dergelijk advies wil ik wel. Wij hebben namelijk al één en ander gedaan aan isolatie, maar zijn nog lang niet klaar en een goed advies over warmtelekken is dan nuttig.

Dat het gratis is, is dan heel fijn. Tegelijkertijd vraag ik me toch ook wat dingen af:
 • Is dit geen oneerlijke concurrentie met bedrijven?
 • Waarom moet een ambtenaar dit soort dingen doen? Is dit niet een beetje werk-verzinnerij?
 • Zijn er met al die bezuinigingen niet meer dringende zaken om overheidsgelden aan te besteden?
Begrijp me goed: ik zou een dergelijke inspectie anders niet snel uit laten voeren en ik ben blij met deze mogelijkheid, omdat een dergelijke inspectie ons kan helpen om gerichter te isoleren en daarmee geld en milieu te (be) sparen. 

Echter met alle bezuinigingen op zaken die ik zie als eerste levensbehoeften (zorg, uitkeringen, dagbesteding) vraag ik me (naast het eigenbelang) toch ook af of dit nou de meest goede manier is om gemeentegeld te besteden...

Ben ik te kritisch?


De desbetreffende ambtenaar heeft me overigens nog niet teruggebeld, dus... wordt vervolgd. 

3 opmerkingen:

 1. Je betaalt er sowieso voor, via de gemeente belasting. Echt gratis is niets... Maarja, ze hebben wel bepaalde doelstellingen vanuit de overheid natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou dit zeker niet doen, ik hoef de gemeente niet in mijn huis te hebben, voor je 't weet krijg je een aangepaste WOZ-aanslag oid. Dank je de koekoek.

  Maar het is natuurlijk wel een aantrekkelijk aanbod, dat zou ik ook vinden. Maar gezien onze verbouwing zou ik ze dus niet in huis willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het juist een goede besteding van gemeentegeld. Als iedereen deze man op bezoek zou krijgen en vervolgens tips krijgt hoe je je woning goedkoop kan isoleren, bespaart iedereen in de gemeente geld. Ook de minima bv. Doordat er meer geld overblijft wordt er weer meer besteed aan andere zaken, je gaat een balletje aan eht rollen brengen. Ik kan me de opmerking van LLMM ook voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen