Pagina's

zaterdag 31 maart 2012

Waar hartige trek al niet toe kan leiden

Weet je wat nou zo suf is? We zitten kennelijk zo in een koop- en wegwerpmaatschappij dat je sommige voor de hand liggende oplossingen en mogelijkheden gewoon niet meer ziet!

Manlief had gisteravond lekkere trek in wat hartigs en stond op het punt om naar een supermarkt te rijden voor een zak chips. Qua consuminderen / no waste niet echt een plus, dus deed ik het voorstel om zelf tonijnsalade te maken en hier dan toastjes mee te besmeren.

Zo gezegd zo gedaan. Manlief heeft een werkelijk fantastische tonijnsalade gemaakt, waar we heerlijk van hebben zitten smullen. Er is nog over, dus het bezoek wat vandaag komt kan ook nog fijn meegenieten. 

Een goede consuminder - en less waste oplossing vond ik zelf: 
 • Er werd geen extra ritje gemaakt met de auto. 
 • Alle ingrediĆ«nten hadden we al in huis, dus er werd niets extra gekocht.
 • En we hebben voor (schat ik) 1,50 euro 4 of 5 keer zoveel smeersel als wat je voor dat geld in de winkel zou krijgen (en lekkerder). 
Vervolgens vroeg ik me af of we niet ook wat anders konden verzinnen voor die toastjes. 
De toastjes die we altijd kopen zijn namelijk niet duur, maar brengen wel veel plastic omhulsels met zich mee.

Ik heb er zelfs nog op gegoogled...


Wat blijkt: toastjes / toast kun je gewoon maken van geroosterd brood...
Hoe ver heen kun je zijn... 

Nou hoef ik geloof ik niet onze stevige boterhammen als toastje, maar ik kan wel 'ns een wit brood kopen, dat in vierkantjes snijden en dan invriezen. 

Volgens mij is dat geroosterd, met tonijnsalade hardstikke lekker!
(of besmeerd met een beetje tomatenspul, plak tomaat en kaas oid als mini-pizza...  / met een laag humus en komkommer / met tapenade - ik zie daar wel mogelijkheden ;-))

4 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! En je hebt helemaal gelijk, als ik een keer van die tonijnsalade meeneem van de winkel dan heb ik altijd spijt dat ik niet even de keuken ben ingedoken om het zelf te maken. Dus dat doen we dan ook vaak.

  Goed idee van je wittebrood trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tonijn is niet echt mijn favoriet, maar wij maken ook regelmatig zelf eiersalade. Veel lekkerder, veel goedkoper en veel makkelijker dan naar de winkel rijden! Dipsausjes maken wij eigenlijk ook bijna altijd zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, die ervaring heb ik ook. Dan denk ik dat ik ergens een goed alternatief voor gevonden heb, na nadenken, en dan blijkt dat mijn moeder het altijd al zo deed. Dus hoe ver zijn we weggedrevev van de basis, zonder het al die jaren beseft te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je kunt ook een stokbrood in plakjes laten snijden. Die vries je dan in. Heb je een mooie voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen