Pagina's

donderdag 15 maart 2012

Boodschappen week 10

Beetje laat, maar alsnog de uitgaven van boodschappen van vorige week.

Vorige week wilde ik fijn wat voorraden inslaan én wat geld overhouden. Er waren namelijk wat andere rekeningen die ik graag van de huishoudrekening wil betalen zonder de spaarrekening aan te spreken. 

Ook weer eens een uitstapje naar de Aldi gemaakt. Wat me opviel was dat zij een aantal ingrediënten die ik als basis beschouw helemaal niet hebben: havermout en cacao heb ik niet kunnen vinden, net zoals WC-papier van gerecycled papier. Wel wat flinke repen pure chocolade meegenomen om mee te bakken.

Bij de Dirk vroeg de cassière nieuwsgierig wat we met al die pakken havermout gingen doen LOL!
Uitgelegd dat we dol zijn op havermoutpap en dat je er heel lekker mee kunt bakken. 

Ik merk met al het lezen over no waste dat een aantal artikelen tegen gaan staan (kleine blikjes tomatenpuree, flosdraad in plastic omhulsel, azijn in plastic flessen...). Ik heb er alleen nu nog geen oplossing voor, maar wil hier in stapjes wel wat mee. Zoals ook de optie om de havermout toch biologisch te kopen in overweging is. We eten er immers best veel van en dan neem ik toch liever gifvrij verbouwde grondstoffen.

Totaal deze week: 31,35

Aldi:
Natuurazijn, 5 flessen: 1,60
Gezeefde tomaten, 2 pakken van 500 gram: 1,04
Pure chocolade, 3 tabletten van 200 gram: 2,97
3 potten augurken: 1,71
2 potten zilveruitjes: 0,74
Totaal: 8,06

Etos: flosdraad (200meter): 5,19

Dirk:
Biologische halfvolle melk, 3 pakken: 2,37
Biologische yoghurt, 1 pak: 0,99
Bio macaroni, 1 pak: 0,99
Bio roomboter, 2 pakken: 3,18
Cacao, 2 pakken: 2,98
2 flessen bio tomatensaus: 2,50
Tomatenpuree, 8 blikjes: 0,48
Havermout, 4 pakken: 1,52
4 ons sperziebonen: 1,39
Roggebrood, 2 pakken: 0,70
Totaal: 17,10

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de chocoladerepen in mijn recepten vervangen door cacao en boter/kokosolie...gaat net zo goed en is een stuk goedkoper.

    Groet, Creanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig dat de kassière benieuwd was naar de bestemming van de havermout. Zo maak je nog wat van dat beroep! Wij hadden vroeger thuis altijd brinta, maar nu eet ik dat echt niet graag meer.

    BeantwoordenVerwijderen