Pagina's

maandag 20 februari 2012

vitaminepillen uit de VS

Na enig speuren heb ik vandaag mijn eerste overzeese bestelling van vitamines gedaan. 

Een beetje spannend om vitamines te bestellen in de VS, maar het scheelde gewoon te veel. Zelfs als er 19% BTW en 10 euro invoerrechten bij worden gerekend, dan scheelt het nog steeds 30 euro... Als ik mazzel heb en deze kosten er niet bijkomen, dan scheelt het nog meer.

Dit komt door de gunstige wisselkoers met de dollar én de veel lagere prijzen voor vitamines in de VS.

Onze bestelling: Solgar 75-VM 180 tabletten (is voor 180 dagen): 38,40 dollar (in Nederland betaal je dit in euro's voor 90 tabletten) en een potje zink van Solgar: 7,50 dollar (in plaats van 13,10 euro).

En ja ik weet dat je ook goedkope vitaminepillen bij de drogist hebt, maar daar heb ik niet zoveel vertrouwen in. Sinds ik de betere merken vitaminepillen gebruik ben ik gewoon minder vaak en minder lang ziek. 

IHerb levert alle grote vitaminemerken bij een gewicht tot 1814 gram voor 4 dollar verzendkosten. Geen geld dus. Ik ben aan verzendkosten binnen Nederland al meer kwijt. In het winkelwagentje wordt niet alleen de prijs opgeteld, maar ook het gewicht.

iHerb coupon code UMU863  -geeft 5 % korting voor nieuwe klanten.

Ik laat nog wel weten of m'n prijscalculatie uiteindelijk inderdaad klopt. 

7 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd! Het prijsverschil is inderdaad aanzienlijk. Het lijkt alleen op het eerste oog zo omslachtig om vitamines van zover te halen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eerst ook geaarzeld (ook in het kader van no-waste).
  Manlief stelde echter de vraag, waar de plaatselijke drogist die pillen dan weer haalde... juist ja! Uit de VS...
  Dan kan ik ze dus net zo goed zelf bestellen.

  Omslachtig qua handelingen voor jezelf valt mee: dat gaat gewoon via een webshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben erg benieuwd, heb gisteren een pot met vitamines besteld. Dochterlief van 17 is erg vaak ziek de laatste jaren. Nu zullen de vitamines niet de oplossing zijn, maar het kan allicht ondersteunen denk ik dan maar:) Omgerekend betaalde ik 27 euro voor 1 pot voor een half jaar inclusief verzendkosten, misschien komt er nog invoerrecht over, maar die kans is niet zo groot. bedankt in ieder geval voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Hopelijk helpt het je dochter.

   Verwijderen
 4. Neem me niet kwalijk, maar hoeveel heeft dit je uiteindelijk gekost? Ben er wel benieuwd naar want ik ben ook van plan vitamientjes te bestellen uit de VS

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen invoerrechten hoeven betalen als je dat bedoeld. Dus de kosten waren zoals ik hierboven schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet wel even goed kijken naar de verzendkosten - boven een bepaald gewicht (gewicht staat erbij) wordt de verzending duurder + je moet natuurlijk naar de kosten voor overzeese verzendingen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen