Pagina's

zaterdag 11 februari 2012

Spuit elf is bevroren...

Heb ik weer... de koude is zowat voorbij, de elfstedentocht is er al voor afgelast en wat heb ik?
Een bevroren waterleiding....

Ik had mezelf gewoon al warm gedacht en de kachel 's nachts wat lager gezet. Daardoor zijn beide leidingen in de schuur en de wateraanvoer van de wasmachine goed bevroren. 

Niet handig dus. Gelukkig drupten beide kranen in de schuur nog. Na enig innig samenzijn met een fles warm water gingen de kranen steeds sneller druppen en liep alles uiteindelijk weer goed door. 

De slang van de wasmachine kon ik op de kachel leggen, dus dat lukte ook wel met ontdooien.

Vannacht toch de kachel nog maar even op 16 graden en vannacht draaien we ook nog maar een wasje.

Ik vond het trouwens superkoud vandaag! En dat met de eerdere voorspelling van -1 overdag. Hier was het toch echt -4. Brrrrrrrr

5 opmerkingen:

 1. Ik heb het niet koud gehad vandaag, lekker bezig geweest. Balen van je leidingen, nog 2 nachtjes geloof ik, dan vriest het minder.
  Succes vannacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn dochter had het vandaag ook voor het eerst in acht jaar dat de wasmachineleidingen in de schuur bevroren waren en heeft ze met de fohn weer aan de praat gekregen. 's Nachts vriest het ook hard en het voelde inderdaad vandaag heel koud aan buiten door de oostenwind. Nog even dan is het leed weer geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb erop gehoopt dat onze ketel die in de schuur hangt, het hield. Gelukkig is het goed gegaan!
  Balen voor jou joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier bevriest het ook, dus wij hebben er maar een straalkachel op en de verwarming continu aan. Funest voor de rekening, maar een bevroren ketel of kapotte waterleidingen zijn nog duurder. Wij laten dit jaar alles omleggen en maken dan het huis dicht. Hopelijk is dat dan ook de laatste keer dat we dit soort grote problemen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen van de leiding we hadden er ook 1 kapot in de schuur, helemaal niet aan gedacht,dom dom

  BeantwoordenVerwijderen