Pagina's

woensdag 1 februari 2012

Opzeggen van sluipkosten

De afgelopen weken noteer ik steeds terugkerende onkosten waar ik vanaf wil / kan. Stiekum hebben we namelijk best een aantal kosten die maandelijks of jaarlijks voorbijkomen en die niet echt noodzakelijk zijn. 

Op mijn lijstje staat tot nu toe: 
 • Personeelsvereniging (2 euro per maand): ik neem nooit deel aan de activiteiten.

 • Natuurmonumenten (2 euro per maand): deels bezuiniging deels omdat ik niet bij wil dragen aan ontpoldering in Zeeland (Hedwigepolder).

 • Holidaylink (70 euro per jaar): een bureau wat bemiddelt tussen mensen die op een huis + huisdieren willen passen en mensen die een oppas zoeken. Wij maken er in de praktijk de laatste twee jaar geen gebruik van dus is dit weggegooid geld (indien wel gebruikt is dit een hele goede, goedkope manier om weekeinden / weken weg te gaan in eigen land of BelgiĆ«).

 • Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen (30 euro per jaar). Hiervan ga ik het abonnement wel opzeggen, maar met bedanktbrief en met voor mezelf de optie om jaarlijks wel een bedrag over te maken. Deze vereniging geeft alleen al zoveel waardevolle informatie in hun blad dat het me ergens aan het hart gaat om mijn deelname op te zeggen. Anderzijds: het is tijd ervoor. 

Jaarlijkse besparing zou uitkomen op 148 euro. 

Daarnaast wil ik nog eens naar onze doorlopende reisverzekering kijken. De gestolen jas en telefoon van manlief waren niet declarabel omdat er geen betaalde overnachting bij ons uitje zat. Op zich logisch, aan de andere kant houden we weinig uitjes / vakanties over als dit de maatstaf is. Waarschijnlijk is het dan goedkoper om ons per vakantie te verzekeren.


Welke niet-noodzakelijke abonnementen hebben jullie geschrapt of juist gehouden?

5 opmerkingen:

 1. Dat soort besparingen voerde ik dus ook al eerder door. Mooi!

  Moet wel even slikken van je abo op Freya. Meid...dikke knuffel... ook al heb je het al lang een plekje gegeven dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een paar jaar geleden n.a.v het lezen van boekje van Annemarie v Gaal mijn hele bankafschriften-logboek doorgeploeterd. Kwam een veel te dure tv-gids tegen die meteen is opgezegd en er is een troskompasje voor teruggekomen.
  Er was een verzekering soort van dubbel. Kostte niet veel, maar kon natuurlijk weg.
  Goed van je dat je knopen doorhakt. Kan soms niet makkelijk zijn.
  Warme groet uit de casa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben vereniging eigen huis opgezegd omdat we ook een rechtsbijstand verzekering hebben. De troskompas is ook verleden tijd: we kunnen de programmering elke dag in de krant lezen. Opzegging op moestuinabo is eindelijk voor elkaar ( dit had nogal wat voeten in de aarde),abo op de woningbouwvereniging is opgezegd( we komen toch niet voor sociale woningbouw in aanmerking). Scheelt toch weer wat per jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Zena :-) We hebben de hoop nog niet opgegeven, in die zin dat we aan het sparen zijn voor adoptie. De wens om een gezin te stichten blijft. En adoptie is weer een hele goede reden om flink te sparen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Casa Klinkt interessant dat boekje van Annemarie van Gaal. Die ga ik onthouden voor de volgende fase.

  BeantwoordenVerwijderen