Pagina's

vrijdag 3 februari 2012

Brrrrrrrrrr

Wat is het koud! En toch... geniet ik erg van dit weer. Vandaag eens kijken of er al geschaatst kan worden op de plas.


Wat ik me afvroeg...

Hoeveel verbruiken jullie per dag aan gas met deze kou?5 opmerkingen:

 1. Ik durf niet eens te kijken... Wij zitten vaak op een dagverbruik dat een ander in een week heeft. En nee, dat is niet omdat de kachel zo hoog staat, maar puur nu nog (werken we aan) slechte isolatie + 'natuurlijke' nadelen, zoals op de vlakte wonen, groot oud huis, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verbruik 5 a 7 kuub gas per dag met deze kou.
  Ik ben ook wel benieuwd wat anderen verstoken.
  Wat verstook je zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zitten nu op 10-12 m3 per dag (Groot, half vrijstaand, matig geïsoleerd jaren 70 huis met rondom weinig bebouwing).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 19 m3 per dag nu..... Veel te veel, maar de kachel moet overdag aan ook al zijn we er niet... Het koelt anders veel te veel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op Energie manager online, wat ik gebruik om mijn standen te noteren(elke dag, en alle standen met cijfers achter de komma) staat een handige gadget.
  Bij het kopje Rapportage kan je "dag" of "week" invullen en dan berekenen zij wat je doelstelling zou moeten zijn die dag of week (temperaturen nemen ze mee in hun berekening lijkt het)
  Je kan het bekijken in grafiek maar ook in een tabel. In de tabel staat je doel en je verbruik, heel overzichtelijk.
  Voor mij is berekend deze week 39 m3 en ik zit er iets boven...voor het eerst iets boven. Op zich baal ik dat ik er iets boven zit,aan de andere kant heb ik boven de verwarming ook af en toe even aanstaan omdat ik bang ben dat de verwarming anders bevriest.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen