Pagina's

woensdag 22 februari 2012

Blutter dan blut

Manlief heeft een paar forse facturen uitstaan. Ruim 6.000 euro inmiddels. Dat geld gaat wel komen, maar dus kennelijk niet heel snel. Na een paar magere maanden is dat niet fijn. 
 Zeker niet omdat de inkomende rekeningen wel gewoon doorgaan en het binnenhalen van nieuw werk heel moeizaam gaat.

Tot nu toe breiden we het nog aardig rond, maar onderhand wordt het heel erg krap. Mijn rekening is inmiddels ook leeg en interen op spaargeld doe ik niet graag. Even nog wat strenger de hand op de zak en vingers op de knip dus!

Ondertussen proberen we van de nood een deugd te maken. Ik ben flink aan het ruimen en alles wat weg kan gaat op marktplaats. Dat is mooi twee vliegen in één klap. 

Daarbij wil ik deze week met manlief nog een keer al onze financiële verplichtingen nalopen om te kijken waar er nog meer op bezuinigd kan worden. Op dit moment kunnen namelijk niet alle vaste lasten van mijn (vaste) salaris worden betaald en het zou veel (financiële) rust geven als dat wel zou kunnen. Of grotendeels in ieder geval. 

De vriezer is nog redelijk vol en ik hou (zoals het er nu uitziet) 50 euro over van het huishoudgeld van deze maand. We kunnen dus nog wel even een eindje de nieuwe maand in.  

Jammer hoor... ik droomde van de aanschaf van zonnepanelen, maar dat moet volgens mij maar even bij dromen blijven... 

8 opmerkingen:

 1. Oei, dat klinkt heel erg naar! hopelijk gaat het snel weer beter…

  Stom dat veel bedrijven/mensen die facturen zo laat betalen, je weet toch zelf ook wel dat andere mensen ook op hun geld wachten….

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad vervelend.

   Het jammere is dat wij vervoglens de openstaande rekeningen ook niet allemaal binnen de termijn kunnen betalen en zo krijg je een domino-effect...

   Verwijderen
 2. Gelukkig komt het geld er dan wel aan, maar ik weet uit ervaring hoe vervelend het is om daar op te moeten wachten; je hebt er recht op en je hebt er voor gewerkt, maar je kunt het niet uit de portemonnee van de klant trekken. En dan is het uit alle macht kniepen, terwijl er eigenlijk nog zo'n geldschip aan komt! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ja aan het kniepen zijn we :-)

   Hopelijk komt het geldschip snel...

   Verwijderen
 3. Gelukkig heb je nog een volle vriezer. ik zal duimen voor je dat er geen andere tegenvallers op je pad komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen zeg, mensen zouden moet begrijpen dat als jij een dienst geleverd hebt, je ook graag het geld daarvoor zou willen zien, omdat het dagelijkse leven ook doorgaat.
  Ik hoop dat je ergens nog een "oh ja" daar kunnen we makkelijk vanaf in je maandelijkse lasten zie en daardoor van jouw salaris rond kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou we proberen in ieder geval van de nood een deugd te maken. Dus wie weet wat voor bezuinigingen dit weer oplevert :-)

   Verwijderen