Pagina's

zondag 8 januari 2012

Snif-snif snotter-snif

Ik ben eindelijk toch ook geveld door de al tijden heersende griep / verkoudheid. Waarschijnlijk aangestoken door een heel lief klein meisje (dat verzacht het weer wat).

Het is in die zin goed voor het consuminderen omdat de behoefte om lekker te eten of ergens heen te gaan is verdwenen. Op de bank hangen met een dekentje is op dit moment een heel prettige bezigheid met een wattig hoofd en een lijf wat het dan weer tandenklapperend-koud en dan weer fluitketel-heet heeft.

Minder consuminderig was het dat de kachel gisteren op een gegeven moment echt hoog moest. Ik kreeg het gewoon niet warm en heb bij 21,5 graden rillend tegen de kachel aangedrukt gezeten.

Op zich zijn we hier verder vrij consuminderig ziek: 
Naar de huisarts ga ik niet zolang het niet uit de hand loopt en ik weet onderhand welke huismiddeltjes helpen (cinuforce om te voorkomen dat ik eindig met voorhoofdsholte ontsteking en vitamine C tabletjes om de boel een beetje te helpen).

Daarbij had ik een poosje geleden een zakje stoomkruiden gekregen van mijn schoonfamilie wat nu goed uitkomt. (Er zit onder ander kamille in, wat goed werkt tegen een loopneus)

Het enige wat er echt in rap tempo doorheen gaat zijn de zakdoekjes: met balsam uit de aanbieding. Als ze op zijn ga ik nog even verder met gewoon een rol WC-papier (winkels zijn dicht). En dan maar hopen dat ik snel weer opknap.

Hoe gaan jullie een verkoudheid of griep te lijf?

5 opmerkingen:

 1. Ik blijf vaak zoveel mogelijk in huis, probeer wat gezonde dingen te eten en houd mezelf met kleding en dekentjes warm. En ook de verwarming, als het binnen echt koud is. Meestal gaat het na een dag of wat vanzelf weer over. Beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel beterschap gewenst. Het is hier in huis niet veel beter. Luiers en zakdoeken zijn niet aan te slepen. Wat ben ik dan blij met mijn voorraadkasten.

  Hier rennen we ook niet zo snel naar de dokter hoor, alleen als het echt niet meer gaat. Voor dochterlief ga ik eerder dan voor mezelf. Je moet het virus gewoon vaak uitzieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Huis tuin en keuken-middeltjes inderdaad...veel thee drinken, zelfgemaakte gemberthee of saliethee tegen keelpijn. Wat paracetamol zo nodig tegen spierpijn en koorts. Op de bank met dekentje en kruikje en een film, en vroeg naar bed...gewoon uitzieken.
  En als er gegeten kan worden, echte Joodse Kibbesoep maken...of het helpt,geen idee, maar een soepje kan er meestal wel in.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zijn we ook van het credo: een griep bestrijden met medicijnen duurt 7 dagen en bij gewoon uitzieken duurt het een week.
  Beterschap en bij tekort aan zakdoeken wil een oud laken of t-shirt (moet wel echt oud zijn om kapot te scheuren) ook wel eens helpen
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de beterschapswensen!
  Het gaat inmiddels weer een stuk beter gelukkig.

  Wat zijn we samen goed voor de betaalbaarheid van het zorgstelsel he?! Met al dat thuis uitzieken... ;-)

  @Creanda kippenbouillon schijnt inderdaad een medicinale werking te hebben. Maar ik had jammer genoeg geen biologische / scharrelkip meer in huis. Binnenkort maar weer eens inslaan!

  @Kniepertje. LOL ik heb helemaal geen oude lakens of shirts... En een héél gevoelig neusje. Voor de ontdekking van de balsamzakdoekjes liep ik na 1 dag snuiten al met een knalrode, kapotte neus. Hoeveel ik ook smeerde. Wel met gebruik van papieren zakdoekjes trouwens. Werkt stof zachter voor je huid?

  BeantwoordenVerwijderen