Pagina's

donderdag 26 januari 2012

Prachtige huizen bouwen van afval

Dit blogberichtje is veroorzaakt door Meer uit Minder . Zij had een paar linkjes op haar blog gezet, waaronder een link naar een column over Dan Philips en zijn Phoenix Commotion. 

Dan Philips is een man die een bouwbedrijfje is gestart met als doel het bouwen van zeer betaalbare woningen uit afval voor mensen met lage inkomens. De huizen kosten uiteindelijk zo'n 200 dollar per maand aan hypotheek, verzekeringen enzovoorts en.... na 7 1/2 jaar zijn ze afbetaald.

De kopers bouwen zelf mee aan hun huis. Daarnaast heeft Dan nog 5 mensen in loondienst. Dit zijn mensen zonder opleiding, die op deze manier meer toekomstperspectief krijgen. De koper weet door het meebouwen precies hoe het huis in elkaar zit en kan daardoor zelf het onderhoud doen. 

Omdat je ook in de VS vast zit aan allemaal regeltjes (en bouwen met weggegooide producten daar niet onder valt) is hij tevens bezig om hierin samen met de plaatselijke overheden verandering in te bewerkstelligen. 

Ik heb zitten kwijlen bij de huizen overigens. De dingen die deze man maakt zijn pure kunst. Heel erg mooi. LOL Zo'n huis wil ik ook!

Kortom: een heel inspirerend filmpje: living smart: The Phoenix Commotion

Oh ja: wat ik wel shockerend vond was de alleenstaande moeder die in het filmpje aan het woord kwam. Een vrouw van rond de 40 (schat ik), die overduidelijk een slecht gebit of kunstgebit had... Waarschijnlijk het resultaat van slechte medische zorg voor mensen met een laag inkomen.

Hebben jullie gebruiktips voor spullen die gewoonlijk weggegooid worden?

1 opmerking:

  1. Heel inspirerend! Ik had het filmpje al eerder gezien, maar het blijft bijzonder!

    BeantwoordenVerwijderen