Pagina's

zaterdag 7 januari 2012

Kaarten versturen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel leuk vind om kaarten te ontvangen, maar niet zo goed ben in het versturen ervan. Op de één of andere manier gaat er in het proces (aanschaffen kaart - schrijven kaart - opschrijven adres - plakken postzegel - versturen) altijd ergens iets mis en blijft de kaart liggen. 

Het versturen van digitale kaarten lukt me wel. Alleen vond ik daar weinig aan tot ik ooit door een digitaal kaartje van iemand anders deze site vond. Wel met een lidmaatschap van 13 euro per 2 jaar, maar het niet meer oeverloos hoeven zoeken  naar enigszins leuke kaartjes op van die digitale kaartensites was me dat wel waard. En aan postzegels heb ik de kosten er al lang uit. 

De kaartjes kun je een jaar vooruit schrijven, ze worden op de datum verstuurd die je kiest, met een herinneringsmailtje aan de verstuurder. Zo lukt het me om voor elke verjaardag én een kaartje te sturen én te bellen...

Voor wie houd van echte, tastbare kaarten: ik vond op internet via een blogpost een site met allemaal sesamstraat kleurplaatjes die je uit kunt printen en deze site met kleurplaatjes.

4 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Ik vind kaarten zo duur (en stiekem best wel onzin tegenwoordig met internet) We hebben een paar fervente kaartenmaaksters in de familie en enkelen zijn enorm gebrand op verjaardags- en kerstkaarten. Dat zijn de enigen die nog een fysieke kaart van me gaan krijgen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb dit jaar voor het eerst uit bezuinigingsdrift het kerstkaarten-ritueel geschrapt.
  Het heeft me zeker 20 euro bespaard.
  Ik heb via Hallmark leuke kaarten digitaal verstuurd en ik voelde me daar prima bij.
  Alleen de buurtjes in de straat hebben een papieren kaartje in de bus gekregen door mijzelf in de busjes gedrukt natuurlijk!
  Ik ga het volgend jaar weer zo doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met Kerst heb ik 3 kaarten verstuurd en twee bij de buren in de bus gedaan. Elk jaar stuur ik er minder.

  jacquie Lawson heeft super kaarten. Ik zoek ook wel eens een kaart uit voor een verjaardag of zo en stuur de jarige een email met mijn felicitaties en een link naar de kaart. Kunnen ze hem zien. Hij is dan niet persoonlijk gemaakt met tekst, daarvoor moet je inderdaad lid worden van de site, maar daarom stuur ik de jarige een mail. Iedereen vind het leuk, ook al is de kaart een voorbeeld en niet persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het tegenwoordig niet zo vaak meer. Veel nichtjes en neefjes zitten ook op Facebook e.d. en vinden het volgens mij niet speciaal leuker om een kaart te krijgen. En het is gewoon zo duur geworden. Ik geef ook niemand waar ik naar toe ga, hoewel je daar natuurlijk wel weer kilometers voor maakt.

  BeantwoordenVerwijderen