Pagina's

dinsdag 3 januari 2012

Het energiemetertje vertelt ons..... kosten communicatie

Omdat we ons afvroegen wat onze verschillende apparaten gebruiken hebben we een energiemetertje gekocht. 

En het is boeiend moet ik zeggen. 

Tot nu toe gemeten:
Communicatie:
Telefoon: 2,4 watt
Modem: 8,3 watt
Router: 11,0 watt 

De telefoon kost daarmee per jaar ongeveer 5 euro aan stroom. Geen grootverbruiker dus.

Modem en router verbruiken samen dus zo'n 463 Watt per dag (!!) en kosten samen zo'n 35-40 euro aan stroom per jaar. Of je nu pagina's opvraagt of niet, het verbruik blijft hetzelfde.
Dat moet toch wel wat omlaag kunnen. Daarbij wordt het met een dergelijk verbruik interessant om een apparaatje te kopen die allebei kan en minder verbruikt.

Oh ja... deze laptop verbruikt zo'n 35-40 watt per uur... En gaat zo dus maar weer uit ;-)

Zetten jullie apparaten zoals modems en routers tijdens vakanties en 's nachts uit?

7 opmerkingen:

 1. Nee, dat nog niet. Ik wilde ook wel een energiemetertje hebben, kijken wat er aan stroom verbruikt wordt en waar en kijken waar nog iets te verbeteren valt. De router/modem uitzetten is nog een beetje lastig, omdat mijn vriend vaak 's nachts nog op is en veel op internet doet. Als het alleen voor mezelf was, dan deed ik het zeker, maar ik wil hem niet in allerlei bochten wringen voor mijn 'hobby'.

  €5 per jaar voor de telefoon valt mij nog best tegen, wij hebben namelijk op het moment 5 toestellen in werking, dus dan zit je al op €25. Het zijn gelukkig wel energiezuinige toestellen. Het vervelende is dat je bij ons de telefoon gewoon niet door het hele huis hoort, dus we hebben niet veel andere keus. Ja, telefoon mislopen, maar terugbellen is veel duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Japs, modem gaat bij ons 's anchts uit en ook als we de deur uit zijn... alleen als we internettten en 's avonds thuis zijn is ie aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ik zet ook zoveel mogelijk helemaal uit 'snachts.
  En als we niet thuis zijn dan zeker.
  Onze telefoon heeft verbinding via ons upc kastje en dus gaat die 's nachts niet uit. Helemaal nu er binnen de familie wat mensen er slecht aan toe zijn. Dan moet je dag en nacht bereikbaar zijn.
  Verder let ik altijd heel erg op al die standby knopjes.
  Groetjes Tanya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de stekker gaat eruit, voor ernstige telefoontjes heb ik ook nog een mobiel (mijn telefoon gaat ook over internet)...en ook van de digitale tv-ontvanger gaat de stekker eruit als de tv uit is. Die verbruikt bijna net zoveel als die uit staat, maf ding. Het duurt daarom een minuutje voor de gegevens geladen zijn als ik beiden aanzet en tv wil kijken. Tv kijken kan wel, de zenderinformatie opvragen even niet...nou, dan wacht ik wel.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @lekker leven met minder : wij zitten met hetzelfde probleem. Manlief leest graag in bed fora op internet (om bij in slaap te vallen :-)) en dan is het uitzetten van de modem een beetje lastig. Hij heeft inmiddels wel bedacht dat hij de modem misschien aan kan sluiten op een klik-aan / klik-uit systeem, zodat hij vanaf boven de modem uit kan zetten.

  Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Creanda en frugal-levensstijl wij durven de telefoon 's nachts niet uit te zetten omdat we bereikbaar willen zijn voor noodgevallen. Onze families worden toch al wat ouder...

  Mobiel had ik heel lang naast mijn bed liggen, tot ik ook door mijn huidige provider (telfort) om 5.30 uur gesms't werd... Had ik al eerder gehad met KPN (om 3 uur 's nachts tijdens een bereikbaarheidsdienst - niet leuk!).

  Tegenwoordig gaat de mobiel dus 's nachts maar uit, met dank aan telecom maatschappijen (NOT!).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier gaat alles hooguit op standby als het niet in gebruik is. Daar hieb ik wel eens discussies over met mijn man. Als we op vakantie gaan, gaat meestal overal de stekker uit, bescherming in geval van blikseminslag. Overigens zorg ik meestal dat vriezer en reserve-koelkast voor de vakantie leeg zijn, dan ontdooi ikde vriezer en kunnen die ook uit zolang we weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen