Pagina's

vrijdag 20 januari 2012

Goedkoop niet altijd duurkoop

Soms is goedkoop duurkoop en... soms ook niet. 

Zo vind ik de goedkoopste toastjes (niet die melba-dingen trouwens) echt het lekkerst. Je moet wel altijd even zoeken, want ze verstoppen die dingen altijd, maar dan heb je ook wat. Min is wel dat ze heel snel breken.  Maar goed dat doen alle toastjes bij mij. 

Zo heb ik ook nooit het (smaak)verschil kunnen vinden tussen de allergoedkoopste havermout (zo rond de 38 cent) en die van Quacker (rond een euro). Ja: op het pak van Quacker staat "Nu verbetert!", maar er zit nog steeds alleen maar havermout in...

Verder heeft manlief bij de C1000 een hele lekkere camembert gevonden voor 85 cent. Wij gingen eerst voor de duurdere variant, vanuit de gedachte dat het nooit wat kon zijn voor dat geld - en wij blijven lekkerbekken, óók tijdens het consuminderen. 

Omdat die kaasjes van 85 cent wel heel gretig aftrek vonden onder de Duitse toeristen (die toch best kritisch kunnen zijn in hun aankopen) heeft hij dat kaasje een keer meegenomen om te testen. 

Sindsdien kopen we niet alleen geen andere camembert meer, maar kopen we zelfs vaker camembert omdat we dat kaasje zo lekker vinden. En volgens mij zijn wij niet de enigen, want dat schap gaat altijd heel erg hard. Ze kunnen de kaasjes kennelijk niet aangesleept krijgen.

LOL de vraag is dan misschien uiteindelijk of dit nou zo'n goede consuminderactie is!

Hebben jullie tips voor goedkope en hele lekkere voedingswaren?

4 opmerkingen:

 1. Niet dat ik zo even kan bedenken, maar ik koop vrijwel altijd het goedkoopste, er zijn weinig dingen waarvan ik dat niet te eten vind, dus ik heb wat dat betreft dan iets minder vaak van dit soort verrassingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik drink graag eens port...en de lekkerste port vind ik de huismerk-port van AH. Ik heb al vele portliefhebbers met een blinde test om weten te krijgen.Zelfs een tante van mij, die voorheen een café had en nu een slijterij is het met me eens dat de duurdere portmerken niet beter zijn.
  Prosecco Santa Chiara bij Gall&Gall kwam ooit goed uit een test,die kost in de aanbieding maar vier euro per fles(ik koop dan een doos)
  Pure chocolade eet ik graag, of verwerk ik in mijn baksels, en kies daarvoor ook de euroshoppervariant van 33 cent.Er zal vast hele dure zijn die ook erg lekker is, maar die paar keer dat ik aan de chocola ga is de euroshopper prima voor mij.
  Ik kijk regelmatig naar testen over eten, Omroep Gelderland doet dat oa...als er dan een product met goed getest is probeer ik dat ook wel eens uit.Het blijft smaakgevoelig, en je moet nooit iets alleen gaan eten omdat het door anderen goed getest is...Ik ben ook een lekkerbek en wil niet tegen mijn zin iets eten.Zo koop ik wel een vrij dure vierkleurenpeper,omdat ik die het lekkerst vind. Maar daarmee maak ik wel heel veel op smaak,mijn smaak, dus dat vind ik dan wel een goede om meer geld aan uit te geven.Gelukkig heb ik wel een winkel in Amsterdam gevonden waar ze dat in grootverpakking dan goedkoper verkopen...en zo blijf ik bezig met de balans te vinden tussen lekker en betaalbaar en goedkoop :)

  Groet,Creanda

  (ik zoek nog goede betaalbare koffie, wie heeft er tips?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @LekkerLevenMetMinder Zijn er van die goedkoopste voedingswaren ook dingen die je echt heel erg lekker vind?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Creanda Ah! Dat is nog eens een goede tip. Dank je! Ik drink dus ook graag port. Ik ga zeker dat huismerk van de AH zeker eens uitproberen. Als hij bevalt is het ook leuk om weg te geven want in manlief zijn familie heb ik zo nog 2 portliefhebbers.

  Hm... en prosecco vind ik zelf echt niet lekker, maar heb wel vrienden die dat graag drinken. Altijd goed om dan te weten wat goede, betaalbare prosecco is.

  Van chocolade om te bakken koop ik ook de goedkoopste.
  Verder gaan wij inderdaad ook geen dingen tegen ons zin eten. Eten moet lekker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen