Pagina's

donderdag 12 januari 2012

Geldstromen (de verkeerde kant op)

Mijn januarimaand is op financieel gebied stormachtig begonnen. Waar ik aan de ene kant bezuinig en spaarzaam bent, stroomt het geld aan de andere kant de uiterwaarden in.

Door omstandigheden was ik vorig jaar niet in staat om mijn oude auto tijdig te verkopen cq vergeten de verzekering te verlengen en was het doen van de APK geen optie (het ding deed het helemaal niet meer en laten repareren was geen optie).
De auto heeft al die tijd op eigen terrein gestaan en kon niet rijden. Ik was op dat moment ook niet in staat om te rijden dus het ding is de openbare weg bewijsbaar niet op geweest. 
Maar tja... ga dat het Centraal Justitieel Incassobureau maar eens uitleggen. Boeten moet je, dokken zul je! (Terry Pratchett beschreef de belastingdienst en aanverwante overheidsinstanties ooit eens als gelegaliseerde maffia). 

Resultaat: twee boetes van bij elkaar bijna 500 euro. 

En ik weet het: hardstikke stom en wet is wet. Eerlijk gezegd twijfelde ik ook even om dit hier op te schrijven. Maar ja.. bij besparen en bij leren horen ook het maken van fouten en eerlijk zijn daar over. 

Ik ben in bezwaar gegaan, maar natuurlijk zijn beide bezwaren afgewezen. Aangezien we geen zin hadden in verder gedoe en stress heb ik de boetes uiteindelijk met pijn in het hart maar betaald. 

Met een hartig woordje naar mezelf om dit soort dingen nooit meer te laten gebeuren! (en dan maar hopende dat het leven wat dat betreft geen spaak in het wiel steekt ).

Hebben jullie wel eens van die geldverslindende sukkelige of pech-acties gehad?

4 opmerkingen:

 1. Ow ja hoor, duizenden euro's (niet alleen boetes ed).... Gebeurt iedereen wel eens. Kop op! Dat ga je gewoon weer terug sparen!

  Wat een bedrag ineens trouwens... niet misselijk, zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een parkeerboete op een plek waar nergens iets stond vermeld. Mijn gevoel zei al dat het niet goed zou zijn, en ja hoor na 2 uur liepen we terug en kwamen de parkeerwachters uit die straat..... 80 euro boete, waarvan 50!!! euro administratiekosten waren. Belachelijk....

  P.s. Heb je zin om een linkje te wisselen met mijn blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef, dat is zuur... en wel een heleboel geld!

  Mijn o.a. domme aktie? Van het najaar, bij het uitstappen van de auto trok een harde rukwind mijn portier uit mijn hand. Gevolg: mijn portier tegen portier van naast geparkeerde auto. Tja, ik ben een beetje te eerlijk, dus briefje achter ruiterwisser geplaatst. Eigenaar andere auto helemaal blij, wie doet er tegenwoordig nog een briefje achter de ruiterwisser? Ja, ik dus. Het kostte mij een paar procent van mijn no-claim. Balen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Zena Bedankt voor het steuntje in de rug! Ik voelde me zo'n sukkel met die enorme boetes... En ja inderdaad een bizar hoog bedrag.

  @Luxe of Zuinig Dat zijn flinke administratiekosten zeg.
  Enne.. ik heb een linkje van je op m'n blog gezet.

  @In rustig vaarwater Ja erg zuur... Dat wordt flink sparen om het weer recht te trekken. Dat van dat portier is ook balen zeg! Dat zijn van die 1-seconde missers waar je nog een poos van baalt.

  BeantwoordenVerwijderen