Pagina's

zondag 22 januari 2012

De wekelijkse boodschappen: week 3

Vorige week heb ik 61,74 euro uitgegeven. Omdat het mijn streven is om wekelijks gemiddeld uit te komen met 40 euro had ik voor deze week nog 18,26 euro over.

Werkelijk uitgegeven:  18,91

Een heel klein beetje over het budget heen, maar het kan. Ik ben voor januari namelijk uitgegaan van 5 weken, waar er in werkelijkheid 4 1/2 week in januari zit. Er is dus nog wat rek en dan is een overschrijding van 65 cent nog zeer netjes!

Dit weekeinde ga ik weer voor twee weken groenten bestellen bij de biologische thuissuper. Daarmee zal het budget voor deze week waarschijnlijk voor het grootste deel verbruikt zijn. De week daarop is er dan weer ruimte voor voorraad aankopen zoals onder andere vlees / vis / bloem.

In de vriezer ligt nu een voorraadje tahoe, kippepoten en wat gehakt. Voor een meer evenwichtige inhoud wil ik dit de komende weken aan gaan vullen met nog wat meer gehakt, spekjes en vis (waarschijnlijk zalm), zodat er voldoende voorraad om te kunnen wachten op een aanbieding (bio). 


De uitgaven bestonden deze week uit:

12,60 euro voor 1 1/2 kg biologische kippedijen / poten

C1000:
Havermout 2 pakken: 0,76
Tandpasta*: 1,00
Biologische volle yoghurt: 1,49
Biologische melk 2 stuks: 1,86
Camembert: 0,85
Toastjes 2 pakken: 0,70
Totaal: 6,31


4 opmerkingen:

 1. Netjes hoor! Je hebt inderdaad wat speling door die 5 weken, dan kom je er vast wel. Hier gaat het ook nog goed met het boodschappenbudget, ben ik heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo he, dat is even goed gebudgetteerd. Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Duidelijk dat je een goede voorraad hebt, dat je met zulke beperkte aankopen uit komt.
  Wat slim trouwens, om uit te gaan van 5 weken voor een maand. Ik ga meestal uit van 4 weken en moet dan dus altijd heel creatief worden aan het eind van de maand.
  Deze maand hadden we toch nog over, maar er waren ook contanten bijgekiomen die het overzicht verstoren (ik pin eingelijk altijd alles, maar borg bij het schaatsen bijv.krijg je niet terug op je rekening).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nicolette Ja we hebben een goede voorraad en proberen die trouwens binnen dat budget van 40 euro ook steeds weer aan te vullen.

  Dat lukt tot nu toe aardig!

  Manlief heeft vandaag 3 kg kaas gescoort voor 12 euro!
  (toegegeven: niet bio, maar wij eten geen bio kaas. Vind ergens wel dat dat zou moeten, maar vind het prijsverschil te groot...).

  BeantwoordenVerwijderen