Pagina's

zaterdag 28 januari 2012

Anti-bespaartips: overtollig gewicht

In de provinciale krant las ik van de week een lijstje met tips om nog eens extra te bezuinigen / cq te zorgen dat er wat extra binnenkomt. Meer uit minder schreef er ook al een stukje over.

De ideeën varieerden van het nemen van sim-only abonnementen (in plaats van steeds een nieuw toestel te nemen als je je abonnement verlengd) tot het verkopen op marktplaats én het verwijderen van "overtollig" gewicht uit je auto, zoals krik, reservewiel en startkabels. 

Mijn mond viel bij dat punt letterlijk open.  
Hoe moet je dan naar huis als je een lekke band hebt?

ANWB zet er alleen maar een wiel onder als je zelf een reservewiel hebt.

Dan moet je dus het thuisfront gaan bellen (ervan uitgaande dat daar nog een auto staat) om het reservewiel + krik te komen brengen, ook als je 150 km verderop zit. Nee... dat is echt een goede besparing....

Oh of nog leuker: dan zit je met het hele gezin in de auto, met oeps...een lekke band. Sta je daar met de kinderen langs de snelweg zonder krik en reservewiel... Moet je een garage gaan bellen om met een wiel te komen (ervan uitgaande dat ze die gelijk hebben). Paar uur wachten, al dan niet langs de snelweg met nog steeds die kids (en dan voor de veiligheid wel achter de vangrail natuurlijk - regen of niet) dan nog eens hoge kosten voor de aanschaf + brengen van een wiel. Slim hoor...

Oftewel: krik en reservewiel blijven hier mooi in de auto. Ik bespaar wel op een meer verstandige manier.

Iemand anders nog andere goede anti-bespaartips?

3 opmerkingen:

 1. Dat is idd niet zo'n handige tip, nee. Op veiligheid in het algemeen en zeker de auto wordt hier dus echt NIET bespaard.

  Er zijn genoeg andere dingen om op te besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind groots inkopen altijd een beetje een dubieuze tip. Als je zoals ons met z'n 2-en bent, kun je niet alles zomaar klakkeloos groots inkopen, want dan kun je het op een gegeven moment weggooien of het loopt vanzelf weg. Wat meer nuance mag dan wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf geen auto, maar heb wel leren rijden met de methode van het Nieuwe Rijden. Op tijd uitrollen bij stoplicht ipv remmen, in de juiste versnelling rijden,op tijd(eerder) schakelen, gewoon snelheidslimoiet aanhouden, dus gewoon 100 op de snelweg, banden goed op spanning, allemaal kleine aanpassingen, haalbaar voor iedereen. Er zijn allerlei weetjes waarmee men uit kan leggen waarom het bespaart, maar feit is dat het werkt, én bespaart.

  http://www.hetnieuwerijden.nl/wat-kunt-u-doen/rijstijltips/personenautos/

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen