Pagina's

maandag 12 december 2011

Reiskosten woon-werkverkeer

Bel ik toevallig met een hele andere vraag over mijn reiskosten, kom ik erachter dat de reisafstand van huis naar werk kilometers lager staat ingesteld dan het in werkelijkheid is! 
En dat al bijna 5 jaar...

Het blijkt dat mijn werkgever automatisch de "kortste weg" gebruikt voor het bepalen van deze afstand. 

Op mijn verzoek kan dit aangepast worden naar de route die gewoonlijk gereden wordt. Dit scheelt me 8 kilometer per werkdag. De verandering wordt herberekend vanaf 1 januari 2011. 
Wat het me in totaal / per maand extra op gaat leveren weet ik nog niet, maar het is altijd fijn als er aan de inkomsten kant wat bijkomt natuurlijk.

Wel een beetje flauw overigens dat mijn werkgever die reisafstand automatisch op de kortste afstand zet, die niemand rijdt en die je volgens mij niet eens kúnt rijden als je je aan de verkeersregels houd (de enige afsluiproute die ik kan bedenken gaat over een weg die alleen gebruikt mag worden door bestemmingsverkeer).

Weten jullie op welk aantal kilometers de vergoeding voor woon-werkverkeer is berekend?

8 opmerkingen:

 1. Bij ons krijg je je km's vergoeding bij een x aantal kilometers. Helaas kom ik daar niet aan dus ik heb pech. Wel lekker dat het terug wordt gerekend vanaf 1 januari 2011. Toch weer een (klein) voordeeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Manlief krijgt een standaard vergoeding, maar welke route ze berekenen? Wel vergoeden ze minder dan ze mogen ,waardoor er belastingvrije ruimte overblijft. Zelf moet ie dan aan het eind van het jaar berekenen hoeveel hij precies heeft gereden, en dan krijgt hij nog een x bedrag in een keer. Dat is altijd een leuke extra aan het eind van het jaar, en belastingvrij!
  Wel goed dat je er zelf achter kwam dat het niet klopte en dat je per terugwerkende kracht het bedrag alsnog krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is het de kortste route met de ANWB routeplanner. Net als Jolanda krijg ik het geld in december uitgekeerd. Een heel leuk extraatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @heerlijkleven Ja ik was sowieso verrast dat het aangepast kon worden en dan ook nog eens vanaf 1 januari. Da's toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jolanda oh dat verklaard waarom het aantal km aangepast kon worden: bij mij hadden ze het ook over de belastingvrije ruimte.

  Ook bij jou een fijn extraatje aan het einde van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @zuinigaan: ook de kortste route dus. ;-) zit er geen rek in dat je de kilometers van de snelste route mag declareren? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet wel dat mijn man wel met de trein moet, omdat de reiskostenvergoeding de benzinekosten niet zou dekken.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Nicole: is de trein goedkoper dan?

  Ik neem juist altijd de auto (wel een hele zûnige en geen treinabonnement) omdat ik met de trein juist duurder uit ben.

  BeantwoordenVerwijderen