Pagina's

zondag 25 december 2011

Kadootjes met de feestdagen

Ik heb een hele lieve familie en schoonfamilie, waar ik heel blij mee ben. 

Mijn schoonfamilie uit dat onder andere door het geven van kleine kadootjes met de feestdagen. Niets groots, gewoon wat liefs. En ik doe daar graag aan mee. 

De nabije schoonfamilie bestaat uit 11 personen, waarbij ik de vrijheid neem om per gezin / stel iets te geven en dan voor de kinderen nog wat apart. Dan kom ik op 7 kadootjes + nog 5 kadootjes voor mijn kant van de familie (want daar gaan we ook heen). 

Mijn wensenpakketje voor de kadootjes: klein, betaalbaar, lekker en geen rotzooi.

Dit jaar heb ik bedacht dat ik zelf fudge ga maken à la Nigella met misschien wat Turks fruit erbij en dan iedereen een klein zakje met daarin een kaartje met het recept + een klein lief kaartje er aan met de beste wensen.

De ingrediënten staan al op het boodschappenlijstje, nu alleen nog iets om de fudge in te verpakken. Omdat fudge zacht kan worden is het 't handigst om het in plastic te doen. Daar ben ik eigenlijk niet zo blij mee, maar ik denk dat ik dat voor dit jaar maar even loslaat en voor volgend jaar wat beters verzin. 

Met alle hektiek op het werk en thuis (manlief is door zijn rug gegaan, en er moesten thuis nog dringend wat dingen geregeld worden) en met de kerst die dit jaar voor mijn gevoel opeens opdook in de herfst, miste ik de creativiteit en flexibiliteit om van plan te veranderen. 

Wat zijn jullie succesrecepten / zelfmaakideeën voor dit soort gelegenheden?

3 opmerkingen:

 1. mijn moeder (nu 87jaar) bakte altijd met kerst een stuk of 10 tulbands. Deze gaf ze weg aan mensen die het jaar voor haar iets hadden betekend, van krantenman tot thuiskapster. ook wij kinderen kregen er een. Vind ik toch een mooie traditie. Nu heb ik er zelf 1 gebakken en komt zij fijn bij ons tulband eten Dit heeft weinig met kosten te maken maar is een leuke traditie geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o ja, zelf maak ik als kadootje voor de kerst ( of als ik ergens op visite ga) zelf advokaat. Eerder koop ik in de aanbieding jonge borrel voor 10 euro. Daar komen later 20 eieren en 6 ons suiker bij. De advokaat doe ik in verzamelde jampotjes, een leuk etiket maken en een mooi doekje op het deksel en zo heb ik dan 7 kadootje voor 14 euro. susses verzekerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Corry, leuk die tulbanden.
  Die advocaat vind ik een heel leuk idee als kadootje... misschien iets voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen