Pagina's

vrijdag 23 december 2011

Een nieuwe koelkast!

Na enig uitzoekwerk, rondsnuffelen op internet, een bezoekje aan een echte winkel én twee weken wachten hebben we nu uiteindelijk toch echt een nieuwe koelkast!

De vorige zat in het huis toen we het kochten en was een echt rotding. Zo'n 20 jaar oud, een echte elecriciteitsslurper, klein, vrijwel geen vriesruimte en een echte brompot. Toen een paar weken geleden ook nog het deurtje van het mini-vriesgedeelte afbrak was ik het zat: er moest een nieuwe koelkast komen mét vrieslades.

Onze eerste echt nieuwe koelkast trouwens, want alle eerdere koelkasten waren krijgertjes, derdehands dingen of zaten al in de woning (zoals de vorige). Ook niets mis mee, hoewel ik wel al heel wat van die dingen kapot af heb moeten voeren en dáár hoop ik nu voor een flink aantal jaar vanaf te zijn.

We zijn er ontzettend blij mee en gaan elk halfuur even kijken hoe hij staat te glimmen in de keuken en geven 'm dan een aai of doen de deur even open (niet heel energiebewust, maar dat zal wel zakken als de nieuwigheid eraf gaat).

Het is trouwens een echte zûnige geworden! 2.01 meter hoog 3 vrieslades en allerlei snufjes, toeters en bellen maar toch maar zo'n 150 KWH verbruik per jaar.

Nog even overwogen om een goedkopere en minder zûnige te nemen (want het duurt best even voordat je dat voordeel terugverdient hebt), maar uiteindelijk toch maar voor de A+++ gekozen om verschillende redenen:
 1. Het lage verbruik. Want wie weet wat die energieprijzen nog gaan doen, daarbij: dan zijn we hopelijk gelijk voor jaren klaar en tevreden. En mochten we over een paar jaar bij het opknappen van de keuken toch een andere koelkast willen (denk het niet, maar toch), dan behoud deze nog enigszins zijn waarde.

 2. Hij komt degelijk over + het is een goed merk (Bosch)

 3. Ontdooien hoeft kennelijk minder vaak en is (naar het schijnt) minder werk.

 4. Hij zou heel weinig geluid moeten maken (erg fijn bij een open keuken)

 5. Koelkast en vriezer kun je los van elkaar instellen en het ding heeft een aparte "vakantiestand" voor de koelkast (dan koelt ie op 14 graden - weet even niet of je de koelkast ook apart uit kunt zetten).

 6. De vriezer kan 14 kg per dag invriezen: ideaal bij het kopen van een vleespakket (10-20 kg).

 7. De indeling is handig + er zijn 2 lades voor vlees en groenten die ervoor zouden moeten zorgen dat de groenten langer vers blijven (ben benieuwd).

 8. En last, but nog least...: hij is mooi! Rvs met een licht ronde voorkant. Onze zeer gedateerde seventies keuken knapt er helemaal van op en lijkt opeens een stuk moderner.

2 opmerkingen:

 1. O leuk, een nieuwe koelkast...Ja logisch dat je die steeds even open en dicht doet...dat gaat vanzelf over hoor, geniet er voorlopig maar van.
  Wie weet kan je volgende week al aan je verbruik zien dat deze goedkoper is in energie.

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Creanda, we zijn inderdaad erg benieuwd of het gaat schelen in het verbruik.

  Deze week nog niet waarschijnlijk... We koken wat meer door de feestdagen en dat tikt aan met die kookplaat van ons ;-)

  BeantwoordenVerwijderen