Goedkope en gezonde frisdrank

 


Er zaten meerdere flesjes sparood in het voedselpakket én een fles appelsap. Nu ben ik niet zo van de sparood (en ook niet zo van de appelsap trouwens), maar fruitsap met bubbels vind ik erg lekker. 

Je neemt 1/4 tot 1/3 glas puur fruitsap (bessensap is lekker, maar met appelsap gaat het ook) en dat vul je aan met prikwater. Het resultaat: een gezonde, betaalbare frisdrank. 

Overigens kun je fruitsappen natuurlijk ook aanlengen met gewoon water.  Wij drinken fruitsap eigenlijk nooit puur. Ik vind het te zoet zonder water erbij en daarbij doe je simpelweg 3 tot 4 keer zo lang met een pak sap als je het aanlengt met water. 

Voor wie nu skeptisch kijkt: veel bekende merken verkopen inmiddels met water aangelengde fruitsappen. Soms kost dit dan meer dan de pure fruitsap... Ik weet wel wat ik dan liever koop! Water toevoegen kunnen we zelf wel ;-)

Reacties

  1. Ik drink juist altijd spa rood en eigenlijk nooit fruitdranken of frisdrank : )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik drink zelf alleen maar bubbelwater, dat leng ik wat aan met kraanwater, ik hou van lichte bubbels. Geen dure spa, alleen soms in de horeca. Inmiddels krijg ik frisdrank niet meer weg, veel te zoet. Op hele hete dagen in de zomer drink ik wel eens Fanta Lemon zero aangelengd met wat water.
    Ik drink alleen tomatensap en dat laat ik zo als het is.
    Manlief drinkt af en toe cola zero. De kinderen elke dag een blikje zero of light. Verder thee, water of af en toe limonade siroop.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts