Hoe vier jij graag je verjaardag?Het was me het weekje weer wel. We waren allemaal verkouden en zoon vierde deze week zijn verjaardag. Iets wat al weken (!) zorgde voor een enorme onrust. Een onrust die steeds meer toenam naarmate de verjaardag naderde. Niet fijn als je zelf ondertussen niet helemaal fit bent. 

Vandaag was het slotstuk van de verjaardag: de familie kwam op bezoek. Dat was erg gezellig en de kinderen zijn allebei verwend. Ze kregen eigenlijk alleen maar dingen waar ze blij van werden en dat is fijn. 

Sinds een poos gebruiken we hier lijstje.nl (geen aandelen) om verlanglijstjes door te geven. Het gebruik is heel simpel: je zet het verlanglijstjes erop en stuurt iedereen een mailtje met een link. Als iemand wat koopt, dan vinkt deze het kadootje af. Een ander kan dan wat anders kopen voor de jarige. 

Ik ben erg blij met dit systeem, omdat iedereen die kwam mij altijd belde voor het verlanglijstje. Als je aan persoon A echter 3 opties geeft, persoon B ook meerdere opties wil hebben en er komen 5 mensen, dan moet je dus  minimaal15 kado opties hebben... En dan zul je altijd zien dat ze de meest gewenste kadootjes niet kopen...  Ik vond het altijd een gedoe. 

Het digitale lijstje werkt beter en komt met bijkomende voordelen: 
 • Ik zet er simpelweg alle kadowensen van het hele gezin op. Zo staan alle geniale ingevingen ergens op één lijstje en mocht iemand dan tijden vooruit alvast iets willen kopen voor een gezinslid, dan kan dat. 
 • Je kunt het lijstje zo instellen dat je kunt zien wat er afgevinkt is. Met een kind wat behoefte heeft aan wat meer voorspelbaarheid biedt dat de mogelijkheid om vooraf (enigszins) te verklappen welke kadootjes (waarschijnlijk) gegeven zullen worden (en welke niet). 
Enfin... hoe tevreden ik ook ben met het digitale lijstje. Ik ben vooral blij dat de verjaardagsstress nu klaar is. Mijn verjaardag volgt later deze maand, maar die vieren we fijn binnen het gezin. 

Een relaxte dag is het grootste kado wat je mij kunt geven met mijn verjaardag! 

Hoe vier jij bij voorkeur je verjaardag? En zit de Corona erg in de weg?

Reacties

 1. Ik vier het bij voorkeur niet!! Ik heb een hekel aan de verjaardag van mezelf en dus sla ik die het liefst over. Ik ben single en vind de hele organisatie 'wie komen er wanneer', 'heb ik wel genoeg in huis', wanneer bak ik de taarten'? vreselijk. Ik merk wel dat anderen dat vervelend vinden en dan toch langs willen komen, want ja, anders heb je niets, maar dat is het nou juist: daar kies ik voor. Behalve mijn 50e verjaardag, die heb ik groot(s) gevierd. In 1x alle niet-gevierde verjaardagen goedgemaakt :-)
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De organisatie van verjaardagen is hier ook geen hobby moet ik zeggen. Of nou ja... het eetgedeelte vind ik dan nog wel leuk, maar ik vergeet altijd dat mensen ook wat willen drinken (iets anders dan water / thee / koffie wat wij zelf altijd drinken :-)).
   En verder is het toch een klus zo'n feestje. Niet erg als er iemand anders jarig is, maar op mijn eigen verjaardag wil ik relaxen.

   Wat leuk om dan 1 verjaardag groot te vieren. Goed plan!

   Verwijderen
 2. Ik wil sinds een gebeurtenis uit mijn jeugd mijn verjaardag niet meer vieren. Daarbij komt mijn man uit een land waar ze hun verjaardag ook niet vieren, dus dat was makkelijk. Het is voor ons een gewone dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er een nare herinnering aan een dag kleeft, dan blijft zo'n dag lastig. Wel heel handig dat je man uit een land komt waar ze geen verjaardagen vieren.

   Verwijderen
 3. Ik vier mijn verjaardag het liefst heel rustig, met alleen man en kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Dat heeft ook mijn voorkeur, hoewel ik het ook leuk vind als een vriendin opeens belt of ze langs zal komen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts