Pagina's

zaterdag 16 april 2016

Koekjes bakken

Vanwege een enorme avondlijke trek in koekjes sloeg ik 's avonds spontaan aan het bakken. Ik wilde iets snel en simpels en kwam uit bij een recept voor Joodse koekjes: kichelach.

En... ze zijn fantastisch! Een soort kruising tussen lange vingers en... uh.... iets anders. 
De koekjes zitten tussen (licht) zoet en hartig in en zijn super makkelijk te maken. Lekker voor de zoete trek, maar volgens mij ook goed te doen bij een glas wijn of bier. 

Joodse koekjes / Kichelach: lactosevrij


In de hele batch zit overigens maar twee eetlepels suiker (op 300 gram bloem).

Er zit maar één linkigheid aan die dingen: als je er eentje geproefd hebt wil je er meer... 
Ik vond ze echt verslavend lekker. 

Hier vind je het recept. 


1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit en klinkt ook goed, alleen gaat ons combietje maar tot 225 graden.

    BeantwoordenVerwijderen