Wat doe je tegen een corona hoest

Februari is eigenlijk volledig aan me voorbijgegaan. Het hele gezin was namelijk bij toerbeurt ziek. Eerst kon ik dochter van school halen met hoofdpijn en misselijkheid. De volgende dag was ze flink ziek met koorts. Ze heeft hele dagen geslapen en wilde niet eten. Aangezien de man juist dat weekeinde weg was werd het een weekeinde bankhangen naast dochterlief. Na een paar dagen knapte ze weer op en voelden zoon en ik ons een paar dagen wat brak. Iedereen testte negatief op corona, dus in traag tempo sukkelden we door.

Vervolgens werd ik toch ook echt ziek (koorts, slapen, geen trek..) en testte ik tot mijn verbazing positief. Geen idee van wie ik de corona heb gehad, want dochter had het volgens de test niet. Zoon werd ook nog een keer ziek en toen ik mijn bed weer uitkwam werd de man ziek. Uiteindelijk liep iedereen na anderhalve week weer rond, hoewel op een kwart van de energie.  Waarna ik als een soort staartje van de corona een akelige hoest ontwikkelde.

Het hoestje is inmiddels in mindere mate overgenomen door de rest van het gezin. Alleen ik hoest me echt de longen uit het lijf. Na drie vrijwel slapeloze nachten met eindeloze hoestbuient heeft de huisarts inmiddels codeïne uitgeschreven voor de nacht. Wat een genot is het om in ieder geval een aantal uur te kunnen liggen zonder me gek te hoesten. Zelfs als ik zittend probeerde te slapen kwamen de hoestbuien zodra m'n hoofd het kussen raakte. 

medicijnen tegen corona

Voor de codeïne slikte ik al allerhande drankjes en pilletjes met Noscapine voor de nacht. Thee, honing, honing met citroensap... het mocht allemaal niet baten. Ik hoestte en hoestte. 

Ik zocht verder naar hoestmiddeltjes voor overdag en vond een paar dingen die daadwerkelijk helpen tegen deze hoest. Voor wie er wat aan heeft:

  • Veel warme thee met suiker of honing drinken (duh...). Kamille (verzachtend) of Thijm (voor ophoesten slijm) zijn dan fijn. 
  • Hoestsnoepjes...
  • Door de dag heen als het hoesten erger wordt op mijn buik 10-15 minuten rusten. Op die manier geef je je longen de ruimte en krijgen ze rust. Als je op je rug ligt dan drukt je lijf op je longen en krijg je juist extra last van een hoestprikkel. Deze oplossing vond ik door een artikel over mensen met corona die op hun buik werden gelegd zodat ze meer lucht kregen. Het helpt dus ook tegen de hoest. Voor mensen die slecht op hun buik kunnen liggen: kussentje onder je voorhoofd, kussentje onder je nek (en eventueel nog een hoofdkussen onder je romp). Op die manier kun je recht liggen zonder gedraaide nek en liggen neus en mond vrij. Het ziet er niet uit, maar het voelt weldadig fijn. 
  • En 's nachts codeïne. Dat werkte in dit geval toch beter dan die noscapine.. 
Verdere tips tegen de corona hoest zijn welkom! 


Reacties

  1. Geen tips behalve broomhydrochloride tabletjes (merknaam bisolvon) eigenlijk bedoeld voor vastzittende hoest.
    Die hoest is idd heel vervelend, mij heeft het een half jaar gekost om er af re komen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts