Weekmenu


Omdat we nu twee keer per week een TGTG pakket halen hebben we voldoende fruit om twee stuks fruit per dag te eten. Dat doen we dan ook maar. De kinderen zijn allebei verkouden, dus dan is dat best verstandig. 

Ook hebben we opeens best veel appels én we krijgen bezoek met kerst, dus misschien is het handig om een paar appels te gebruiken om plaatkoek te bakken. Onder de link staat de glutenvrije en lactosevrije variant, maar je maakt hem net zo makkelijk met gewone boter en havermout. De koeken kun je ook goed invriezen. Wat ik vooral fijn vind aan dit recept is dat het makkelijk is en dat je er gelijk véél van hebt (en dat het lekker is natuurlijk). 

Als ik ze invries is dat ook gelijk klaar voor de kerst. Want.... we krijgen drie personen op bezoek met de kerst. Een goede reden om zuinig en verstandig een beetje uit te pakken met de maaltijd. 

Omdat de kinderen ziek werden bleef het deze week bij één TGTG pakket. Gelukkig hebben we nog genoeg fruit op voorraad tot na het weekeinde. Hopelijk lukt het ons om volgende week nog twee TGTG pakketten te halen. 

Voor deze week lag er in de koelkast: 

Groenten:

  • 2 bossen bleekselderij (TGTG nu en vorig)
  • 3 bossen bosui (TGTG nu en vorig)
  • 1 zak witlof (TGTG vorig)
  • 3 rode en 1 groene paprika (TGTG vorig)
  • 2 pakjes zuurkool (voorraad)
  • kerstomaatjes (voedselpakket)
  • zak witlof (voedselpakket)
Fruit:
  • 2 zakken mandarijnen (TGTG)
  • 2 zakken appels (TGTG)
  • 2 mango's (TGTG nu en vorig)
  • 1 citroen (TGTG)
  • 1 kakifruit (TGTG)
  • 1 onbekend stuk fruit (TGTG)
  • 1 granaatappel (TGTG)
  • stoofpeertjes (TGTG nu en vorig)
  • Rode kriel aardappeltjes
Weekmenu:
Dinsdag:
Ochtend tussendoortje: twee stuks fruit
Middag tussendoortje: crackers met kaas / pindakaas en wat chocolade. 
Avondmaaltijd: stamppot bleekselderij met spek en bosui (aardappels koken, laatste 2 minuten stukjes bleekselderij erbij. Spek bakken en aardappels, bleekselderij, spek, fijngeknipte bosui, peper, zout met wat melk door elkaar stampen - mmmm!).

Woensdag:
Ochtend tussendoortje: twee stuks fruit
Middag tussendoortje: maischips 
Avondmaaltijd: rijst met stoofvlees en salade van witlof met 1 paprika, bosui, bleekselderij, appel en granaatappel (wat een erg lekkere combinatie is)

Donderdag: 
Ochtend tussendoortje: twee stuks fruit
Middag tussendoortje: stukje chocoladeletter en een smoothie van banaan (vriezer TGTG), avocado, pindakaas en wat rijstmelk (voedselpakket)
Avondmaaltijd: opgebakken rijst met (veel) bosui en bleekselderij, met een saus van nog meer bosui, paprika, nepgehakt en aardappel (met kerrie en cayennepeper). 

Vrijdag:
Ochtend tussendoortje: twee stuks fruit
Middag tussendoortje: nootjes met rozijnen en een stukje chocolade.
Avondmaaltijd: Patat met knakworstjes, salade van boontjes uit blik met bleekselderij, bosui, paprika en kerstomaatjes (wat erg lekker was) met een dressing van citroensap met olie.

Zaterdag:
Ochtend tussendoortje: shake van banaan, bosbessen (beiden uit de vriezer), appel, mango, bosbessensap, havermout en lijnzaad.
Middag tussendoortje: crackers met kaas / pindakaas
Avondmaaltijd: Stamppot boerenkool met nepworst en een toetje. 

Zondag:
Ochtend tussendoortje: shake van banaan, bosbessen (beiden uit de vriezer), appel, mango, bosbessensap, havermout en lijnzaad.
Middag tussendoortje: crackers met kaas / pindakaas
Avondmaaltijd:Stamppot boerenkool met nepworst (rest van gisteren) of stamppot zuurkool met nepworst. 


Reacties

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts