Wat deed jij met de kerst?

 


Alles bij elkaar was het hier een wat rare kerst. We zijn er met onze gedachten niet altijd helemaal bij door het doodzieke kind in een ander gezin en de telefoon stond 's nachts aan voor nood. Vervolgens was ik af en aan verkouden en liet ik me dus op tweede kerstdag maar testen. Het bezoek voor het kerstdiner op tweede kerstdag was al afgezegd. Verder is kerst hier standaard een beetje turbulent, omdat zoon altijd heel onrustig wordt van de kerstboom. 

Niet echt de juiste ingrediënten voor een feeststemming dus, hoewel het ook niet ongezellig was hoor. We hielden de kerstmaaltijden wel iets eenvoudiger, zodat we meer tijd met / voor de kinderen hadden. 

En ach.. het maakt ook allemaal niet uit. We zijn gezond (op wat gesnotter na dan) en we zijn samen. 

Deze kerst hebben we een berg spelletjes gespeeld. Junior Catan was populair net als mensergerjeniet. Voor de lol staat de top 2000 van NPO 2 regelmatig aan. Al die videobeelden van andere gezinnen vind ik op de één of andere manier erg plezierig. Beide kinderen vinden dit ook leuk om naar te kijken. Dochter zwaait gezellig terug naar iedereen die zwaait (en dat zijn heel veel mensen :-)).

Al met al vind ik het prima dat het morgen weer gewoon zondag is. 

Wat deed jij deze kerst? 

Reacties

  1. Heb de hele middag op bed gelegen. Mijn allergie speelde op en verging van de jeuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt naar. Jeuk is zo'n vervelend iets. Hopelijk gaat het inmiddels wat beter.

      Verwijderen
  2. Wij hebben een rustige kerst gehad. Kerstavond komt traditiegetrouw schoonmoeder langs en voor de rest film gekeken, op de Switch gezamenlijk gespeeld met wat tranen van dochter erbij want ze werd steeds vierde. En ik deed het nog slechter maar dat was geen reden voor haar om rustig te worden. Heerlijk gegeten. Ik heb echt in jaren niet zo'n fijne kerst gehad, ondanks dat er verdriet is omdat mijn vader nog steeds in het ziekenhuis ligt. Maar met kerst gingen we er al nooit heen maar wel een dagje in de vakantie. En door de lockdown kon man ook weinig, dus die ging ook relaxter de kerst in. Waar ik het meest tegenop zie is O&N, dat vind ik de vreselijkste dagen van het jaar. En daarna het thuisonderwijs en mijn eigen werk, maar eerst nog een paar dagen vakantie.
    En de top2000 luister ik al vanaf het begin, vind ik echt een fijne afsluiter van het jaar.

    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er een zieke is dan is de kerstsfeer ook gematigder.
    Maar ik doe nooit mee met de gekte, ook niet met oud en nieuw. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk precies hetzelfde als andere jaren : )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts