Stressvrij Sinterklaas vieren



Omdat Sinterklaas dit jaar weer zo vreselijk veel stress gaf besloten we om het afgelopen zondag al te vieren. Het was een adhoc gezinsbesluit. Gelukkig waren opa en oma flexibel en had ik alle kadootjes al in huis. En dus pakten we zaterdagavond het laatste deel in en vierden we het de volgende dag. Er zaten daardoor dit jaar geen gedichten bij de kadootjes, maar dat namen we voor lief. 

Het eerder vieren is een experiment. We hopen dat daarmee de stress bij zoon afneemt. Mocht het werken (en dat lijkt wel het geval te zijn), dan opteer ik volgend jaar voor een Sinterklaasfeest op de dag van aankomst. Dat lijkt me ideaal: eerst de intocht kijken, dan kadootjes uitpakken en gelijk klaar met het gedoe. Compacter ga je het niet krijgen.

Bijkomend voordeel is dat je voor de drukte de inkopen kunt doen. Alleen over dat schoen zetten moet ik dan nog even nadenken. Mogelijk komt die chocokikker dan gewoon bij het tussendoortje of zo... Of ik plan het schoen zetten wel in, maar zeg gewoon wat erin komt. 

Kijk... dát soort tips lees je nu nooit bij de handvatten voor een sinterklaasfeest met minder stress...  :-)






Reacties

  1. Ik heb al heel lang een stress vrije sinterklaas, hij komt gewoon niet meer langs. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL! Het stomme is dat de kinderen weten dat ik sinterklaas ben (en de tandenfee - ik heb het maar druk :-)). Maar toch geeft het stress.

      Ik vrees dat kadootjes met kerst dezelfde stress zouden geven, dus laat ik het maar even zo.

      Verwijderen
  2. Wij vertellen oudste al járen wat hij krijgt. Ook voor verjaardagen. Hoe kun je nou je verheugen op iets waarvan je niet weet wat het is? Een verrassing is stress, dus liever iets waar hij blij van wordt: uitkijken naar een specifiek kado.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat die optie voor jullie werkt. Zoon wil
      helaas pertinent niet weten wat hij krijgt, maar krijgt wel heel
      veel stress van de verrassing van de kadootjes (vanaf het moment dat het Sinterklaasjournaal begint...)

      Verwijderen
  3. Wat fijn dat je iets hebt gevonden dat werkt. En als de hele sinterklaasperiode op die manier wat meer behapbaar is, waarom dan ook niet, toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het. Wat werkt dat werkt. Op dit moment zijn we blij dat we Sinterklaas al achter de rug hebben :-)

      Verwijderen
  4. Wat fijn dat dit goed werkte! Als een feest zoveel stress bezorgd, schiet het wat mij betreft anders echt zijn doel voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts