Goedkoop is duurkoop bij schoenen


Ik kocht voor zoon aan het einde van de zomer twee paar schoenen bij de Bristol. Helaas zijn beide schoenen alweer helemaal op. De zolen liggen er letterlijk af. Nu is zoon ook echt wel heel slordig met die schoenen hoor. Hij sjouwt ermee door de blubber en gaat ermee in plassen staan. Op zich niet erg, maar schoenen van de Bristol of de Scapino, die kunnen daar niet tegen. 

Wat ik overigens stom vind. Goede jongensschoenen moeten tegen een stootje kunnen. Maar goed... alle waar is naar zijn prijs. 

Eerder ben ik al eens terug geweest met schoenen van dochter en een keer met schoenen van zoon omdat deze binnen een maand kapot waren bij normaal gebruik. Deze werden toen netjes omgeruild. Deze schoenen hielden het net iets langer uit, maar hebben in die tijd duidelijk een zwaar leven gehad. Hoewel ik persoonlijk vind dat schoenen dan nog steeds niet uit elkaar horen te vallen na twee maanden, besloot ik om niet terug te gaan, maar degelijke tweedehands schoenen te kopen. De Bristol schoenen hadden namelijk ook een poosje ongebruikt in de kast gestaan, dus lijken ze langer in gebruik.  

Vandaag kwamen de nieuwe schoenen aan. Ik kocht een paar Keen's voor 25 euro op marktplaats. Het zijn mooie, stevige buitensport schoenen. De verwachting is dat deze steviger zijn. Hopelijk redden we het ermee tot de zomer. 

De goedkope schoenen van de Bristol en de Scapino laat ik voortaan maar in de winkel staan. Goedkoop is duurkoop en de aarde schiet er ook niks mee op. Voor iets meer geld heb ik goede tweedehands schoenen. 

Wat zijn jouw ervaringen met goedkope schoenen? 

Reacties

  1. Hier vallen bij tweede zoon alle schoenen binnen twee maanden uit elkaar. Zijn hele dure zijn nu nog wel stevig, na 9 weken. Er zit alleen een gaatje in een voorkant en ze zijn niet meer mooi.
    Voor oudste zijn ze eerder te klein dan versleten: nu maat 46 en ik hoop dat hij uitgegroeid is.
    Dochter heeft nu op maat gemaakte orthopedische schoenen. Díe zijn pas duur, dus ze moet er super gruwelijk zuinig op zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jemig.... dat gaat wel echt hard met de schoenen dan. Heb je al eens meindl's geprobeerd? Dat is een waterdichte buitensport schoen van een heel goed merk. Ik heb (toen zoon een kleinere voet had) een paar keer mazzel gehad met nieuwe schoenen uit de uitverkoop van Meindl. Met die schoenen kon hij dus wel overal doorheen baggeren. Die schoenen bleven goed.
      Al zou ik die niet nieuw kopen voor een test geloof ik (ze zijn gewoonlijk echt duur).

      Zoon groeit hier ook snel en heeft een lastige voet... dus er moeten sowieso ieder half jaar schoenen gekocht worden. Hij zit nu op maat 38 (10 jaar...).

      Verwijderen
    2. Puber is 13 en heeft maat 46, dus bereid je maar voor op een groeispurt... Dan kun je zo iedere drie maanden een nieuwe maat kopen.
      Ze hebben hier allemaal super smalle voeten, dus er is meestal weinig keus. Meindl in de uitverkoop is een goede tip, dank!

      Verwijderen
  2. Op schoenen van de kinderen nooit bezuinigt, gezonde voeten zijn te belangrijk.
    De prijs en kwaliteit zijn een eenheid. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Prijs en kwaliteit zijn eenheid inderdaad Hans! Gewoonlijk bezuinig ook niet op schoenen. Alleen nu er maandelijks meer geld uitgaat dan er binnenkomt bezuinigen we op alles - dus ook schoenen. Alleen koop ik dan de volgende keer wel tweedehands goede schoenen...

      Verwijderen
  3. Heb je al eens gekeken bij D.ecathlon daar hebben ze goede spullen voor een goedkopere prijs. Zelf heb ik wandelschoenen die erg goed blijven, maar ook voor kinderen hebben daar stevige schoenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop voor mezelf graag schoenen bij de Decathlon. Zoon (en in mindere mate dochter) hebben echter voeten die niet in die modellen passen.

      Zoon heeft een hele brede voorvoet en een hele hoge wreef. Er zijn maar 2 merken die ik online durf te kopen (waaronder dus Keen) en in de winkel passen er vaak maar 1 of 2 paar schoenen...

      Winter- en regenjassen koop ik er wel graag.

      Verwijderen
  4. Het is niet helemaal waar dat alleen dure schoenen goed zijn. Mijn vader was maatschoenmaker en ik heb tot 18 jaar alleen door hem gemaakte schoenen gedragen. En erna ook goed voor voeten en schoenen gezorgd. Toch heb ik hele slechte voeten nu al pen in voet door doorgezakt middenvoetsbeentje, aangepaste schoenen voor afwikkeling en steunzolen.

    D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voorheen hadden mijn kinderen meerdere paren in de kast staan. Altijd 1 paar van een plaatselijk schoenenzaak, de rest goedkoper. Scapino had altijd wel goede schoenen in de duurdere klasse (helemaal van leer) te koop. Nooit iets ook aan te merken gehad. Bristol vind ik niks. Tegenwoordig nog maar 1 paar. Ze dragen de andere toch niet. Puber heeft een hele eigen smaak en weet wat het budget is. Duurder prima, maar dat leg je zelf maar bij. Jongste is makkelijk. Paar adidasjes of een paar nike's in het zwart en dan is ze tevreden. In de zomer hadden ze voorheen altijd dure slippers van 25 euro per paar. Nu kopen ze 3 paar bij de Primark. Dragen ze op en het seizoen is weer klaar. Kost mij 4 euro per kind. 😆

    Ze hebben geen moeilijke voeten dat schilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kinderschoenen koop ik altijd bij de Scapino, wel opletten dat je dr. Visser schoenen koopt, die zijn van echt leer en zijn kwalitatief erg goed en vaak tegen een goede prijs. Ik koop ze al ruim 10 jaar en nog steeds erg tevreden. Andere schoenen van Scapino wel slechte ervaringen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het wisselt. Ik heb ook wel eens hele dure Geox schoenen gekocht en die waren ook binnen een maand kapot...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze zoon heeft tot zijn 14e verjaardag op Geox gelopen en gespeeld. Nooit kapot gegaan. We kochten een paar voor de zomer en een paar voor de winter. Dan nog een paar sandalen en regenlaarzen erbij. Zoon droeg die laatste maar weinig. Vanaf 14 jaar Nike en zijn voet was snel op maat 45 en is daar gebleven.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts