Recept voor een lekker kopje thee

 


Het landschap kan hier zo onwezenlijk mooi zijn dat ik er regelmatig foto's van maak. De foto geeft niet helemaal het weer van vandaag weer (het viel hier met bakken uit de hemel), maar als het goed is komt er nog mooi weer aan. Tot die tijd heb ik het recept voor een lekkere, verwarmende kruidenthee. 

We dronken namelijk elders een lekker kopje thee. Zoon vond het dusdanig lekker, dat hij het ingrediĆ«ntenlijstje wilde bekijken. Er zat gember en kurkuma in, verder niets. 

Thuis deden we een heel klein beetje gemberpoeder en kurkumapoeder in een mok. We goten er kokend water op en testten de smaak. Laat het nu gewoon hetzelfde smaken als de thee uit het zakje. We drinken het inmiddels regelmatig en zijn er erg mee in ons sas. 

Het geeft een lekkere verwarmende thee, die vast ook nog goed is voor en tegen van alles. 

Mocht je het thuis zelf ook eens willen testen: je gebruikt echt maar een klein beetje van beide kruiden: het puntje van een theelepeltje gember en een mespuntje kurkuma doen. 

Drink smakelijk! 


Reacties

  1. Ik doe stukjes gember in een theepot...heerlijke thee. Als de thee op is giet ik er nog eens kokend water bij voor een tweede ronde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik drink nu altijd Pickwick kersenthee, maar dit wil ik wel een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts