Pannenkoeken met ragout

 


Op vrijdag is het bij ons P-Day. Niet in die zin dat er iets uitbetaald wordt of zo (helaas...) maar dan eten we een avondmaaltijd die begint met een P. Het is namelijk zo dat de favoriete maaltijden van de kinderen allemaal beginnen met een P: Pannenkoeken, Patat en Pizza. Via een roulerend systeem eten we iedere vrijdagavond één van de drie P's. 

De man at vroeger thuis altijd pannenkoeken met ragout. Ik vond het een vreemde combinatie, maar na een eerste try-out eerder dit jaar waren we allemaal om. Inmiddels is ragout het favoriete pannenkoekenbeleg van het hele gezin. 

Ik maak niet altijd ragout bij de pannenkoeken, maar als ik het doe is het een extra feestelijke maaltijd. De vorige keer kregen we bij het voedselpakket een flesje wildfond (oftewel bouillon van wild). Ik gooide het door de ragout en we aten er smakelijk van. Gewoon met een blokje bouillon of een rest zelfgemaakte bouillon lukt het ook. 

Het globale recept voor de ragout vind je hier

Voor ons onovertroffen pannenkoek recept klik hier

Voor m'n zelfgemaakte glutenvrije pannenkoekmix klik hier (deze mix gebruik ik voor alles waar ik even wat meel bij nodig heb - hij zit ook in de ragout). 

Reacties

  1. Wat grappig om te horen, pannenkoeken met ragout. Als kind kreeg ik dit al in de jaren 50. Wij waren en zijn er verzot op.
    P-dat ook mooi gevonden😁

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat grappig dat je het kent. Je bent echt de eerste buiten de man zijn gezin die het kent. Misschien is het dan een heel oud gebruik. Of iets uit een bepaalde regio of familie?

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts