Keelpijn, oh nee!


Mijn vrees komt nog voor de derde week van school uit: beide kinderen hebben keelpijn. Gelukkig begon dit zaterdagochtend, dus in ieder geval twee van de ziektedagen vallen in het 

weekeinde. En misschien zijn ze maandag wel weer fit... 

Het is niet eens dat ik zo bang ben voor corona, maar ook bij een gewone verkoudheid kun je geen kant op. De kinderen mogen niet naar school als ze verkouden zijn en ook volwassenen moeten van alles en iedereen afstand houden. 

Dochter is iedere winter wel een paar keer verkouden. Gewoonlijk let ik niet zo op een snotneus, dus ik kan niet zeggen hoe vaak dit precies is. Ik schat dat ze tussen de vier en acht keer per winter (licht) verkouden is. Een verkoudheid duurt gemiddeld een week. Dat zijn één à twee maanden!

Nu zou ik haar in theorie kunnen laten testen, iedere keer dat ze ziek is. Er zijn voor mij echter meerdere redenen om dit niet te doen.

  1. Ook als het een gewone verkoudheid is kan zij wel anderen aansteken - die dan ook  weer anderen aan kunnen steken die ook weer getest moeten worden, waardoor er steeds meer kinderen / volwassenen niet naar school of werk kunnen. Naar mijn mening schiet dat niet op.
  2. De speciale test voor kinderen is nog niet klaar. Dit betekent dat ook dochter van zes zo'n wattenstaaf in haar kleine poppenneusje zou moeten krijgen. Dochter is nu niet bang voor dokters en dat wil ik graag zo houden. Omdat de test voor veel mensen naar is ga ik haar daar niet zomaar aan blootstellen. 
  3. Tel daar een wachttijd voor test en een wachttijd voor uitslag bij op en ze is al bijna weer klaar met de verkoudheid.
  4. En dan heb ik nog niet eens over de ingewikkeldheid om zonder auto op een teststraat te komen die 18 kilometer verderop ligt. 
Maar wat dan? Hoe ga je om met die vier tot acht verkoudheden per winter? Hoe voorkom ik dat de rest van het gezin ook aangestoken wordt? 

Op internet vond ik dat zink helpt bij het voorkomen van een verkoudheid en dat het de duur van een verkoudheid verkort - mits je direct start met inname van de supplementen zodra de eerste verschijnselen zich aandienen. 

De man heeft gisteren na de eerste verschijnselen van keelpijn bij de kinderen direct een potje met zink-pilletjes gehaald. Helaas is de dosering te hoog voor de kinderen. Zij krijgen daarom alleen extra vitamine C. Dochter is inmiddels ziek met verhoging, verkoudheid en keelpijn, zoon heeft keelpijn en snottert. Ik voel alleen wat druk op mijn holtes. Hopelijk blijft het daarbij. 

We blijven maar weer eens thuis....En dan moeten herfst en winter nog komen! 





Reacties

  1. Jullie zijn wel flink de klos zeg. Balen hoor!
    Hier was dochter van 7 wel wat zenuwachtig voor haar coronatest, maar was het binnen een halve minuut gepiept. Ze vond het prima te doen. Mocht ze toch moeten, dan hoop ik dat dit geruststelt.
    Sterkte met ophogen van de weerstand!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ook voor het delen van je ervaring van de corona test bij kinderen.

      Verwijderen
  2. Maandag de huisarts maar vragen om zinktabletjes in goede dosering, of een tabletknipper bij de apotheek halen. Kan je in elk geval de tabletten halveren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts