We kunnen weer op vakantie


Gelukkig Nederland kan weer opgelucht ademhalen. We kunnen op vakantie. 
Kennelijk was dat een zeer belangrijke vraag voor die helft van Nederland die tijdens de lock-down gewoon door kon werken of in ieder geval doorbetaald kreeg. 
Want nou - nou... geen vakantie dat kan dus kennelijk echt niet. 

Nu gun ik het de ondernemers die de afgelopen maanden met het mooie weer naar hun lege campings en terrassen mochten kijken, en ja ook iedereen die in de stad woont gun ik een vakantie. Ach en de rest gun ik het ook eigenlijk wel... niks mis met vakantie. En daar gaat het ook eigenlijk niet om.

Wat ik wrang vond, was dat er (in het deel wat ik keek in ieder geval, dus misschien heb ik wat gemist) met geen woord werd gerept over al die ondernemers die heel veel moeite hebben om rond te komen op het moment. Er zijn dan wel regelingen, maar die zijn lang niet altijd toereikend en er zijn daarnaast een berg ondernemers die buiten die regelingen vallen. 

Waaronder dus onder andere bijna alle toeleveranciers voor evenementen. 

Voor die mensen is er geen geld voor vakantie. Die hopen maar dat hun bedrijf niet failiet gaat en draaien hun euro's nog maar een paar keer om. Of ze bellen voor de verandering nog maar eens met het RVO, Coronaloket en weet ik veel wie voor een rondje kastje - muur - kastje - muur - kastje. 

Rutte zal het niet zo bedoeld hebben, maar er zullen best een flink aantal mensen zijn die een wrang gevoel kregen bij deze persconferentie. 

Het lijkt soms wel alsof de Corona het land in tweeen heeft gedeeld: zij die financieel geen last hebben van de Corona en zij die dat wel hebben. 


Wat vond jij van deze persconferentie?









Reacties

  1. Mensen die "gewoon" door konden werken hebben erg veel risico op besmetting gelopen.
    Dat is echt geen pretje als je in een risicogroep valt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker waar! Zeker als je in een beroep werkt waarin afstand houden lastig is. Bedankt voor je aanvulling.

      Verwijderen
  2. Ik vond Rutte een beetje narrig overkomen. De boodschap vond ik duidelijk: je mag op vakantie, maar kom niet om hulp vragen als er iets misgaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die narrigheid heb ik ook gehoord en snap ik ook. Ze hebben nog niet eens iedereen gerepatrieerd, maar er zouden nu zo weer mensen op het vliegtuig stappen naar Verweggistan - Corona of niet.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts