Wat als je heel veel kwark hebt


We kregen van de voedselbank dus 4 x 500 gram kwark. Heel fijn, alleen was het gedateerd op de dag dat we het kregen. 

Aangezien ik wel heel blij ben met die kwark zocht ik snel uit wat je kunt doen met een overschot aan kwark die snel op moet. Ik vond twee mogelijkheden waar ik blij van werd. 

Deze oplossingen werken ook voor yoghurt. Dus mocht je bij de supermarkt aan het einde van de dag een bergje yoghurt of kwark kunnen scoren voor een klein bedrag dan kun je er het volgende mee: 

  • Invriezen in dagporties. Vul hiervoor de bakjes maximaal voor 2/3. Ik heb simpelweg voor het ontbijt uit twee bakjes iets geschept en ze daarna ingevroren. Het derde bakje heb ik voor de helft overgeschept in een glazen potje, om vervolgens beiden in te vriezen. We vroren eerder al yoghurt in (en melk ook trouwens). Yoghurt schift een beetje als je het uit de vriezer haalt. Als je het dan even doorroert en je doet er havermout en dergelijke door, dan merk je daar niets meer van en oogt / smaakt het net zoals anders. Fijn om te weten dat dit voor kwark ook zo is.  Haal de yoghurt of kwark een ruime dag van tevoren uit de vriezer en zet het in de koelkast, of zet het een nachtje afgedekt in een niet te warme woonkamer, dat kan ook. 
  • Met het vierde bakje bakte ik yoghurttaart Deze taart lijkt op cheesecake, alleen is hij veel makkelijker te maken en met minder ingrediĆ«nten. Ik paste het recept wel iets aan. In plaats van citroensap / - rasp gebruikte ik voor een derde deel geleisuiker in plaats van gewone kristalsuiker. Geleisuiker is namelijk ook vrij zuur. Deze taart gaat ook de vriezer in. Dan hebben we alvast een taart voor zoon zijn verjaardag! Bij het serveren is het lekker om er nog een laagje jam en / of vers rood fruit op te leggen. 


Reacties

  1. Ik maak soms wel eens zelf ijsjes van (soja)yoghurt, maar had eigenlijk nooit bedacht dat je kwark en yoghurt ook gewoon kunt invriezen om het langer houdbaar te houden. Heel slim, dit gaat me zeker nog eens van pas komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ijs is ook een goed idee voor de volgende keer :-)

      Verwijderen
  2. Wat fijn om te weten dat je het kunt invriezen en goed dat je er al een lekkere taart van hebt kunnen maken. Dat voelt goed dat je die alvast hebt voor de verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt er ook broodjes mee bakken. Ik weet geen recept maar vond ze wel erg lekker toen ik ze bij een vriendin at.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekkere toetjes maken of een smoothy!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts