Vaderdag


Het is vaderdag vandaag. Gelukkig waren de kinderen dat vanmorgen even vergeten en dus konden we op de gewone tijd op staan. Ik lag op dat moment nog ontspannen in bed, maar schrok overeind toen ik het me realiseerde. Er moest koffie worden gezet voordat de man dat zelf ging doen en er moesten kadootjes worden uitgedeeld. Kortom: tijd voor onmiddellijke actie! 


Het is nog een hele kunst om kinderen te informeren over het feit dat er NU een feestje is, zonder dat het feestvarken gelijk daarin gedeeld wordt. 

En dus togen we onder veel ge '' sssssssst' 'niks zeggen!!' 'NIKS ZEGGEN!' 'SSSSSSTTTTT!! naar beneden om koffie te zetten en kadootjes te pakken.

De kinderen konden de spanning nauwelijks aan. Dochter moest ik twee keer naar beneden sommeren omdat ze vond dat papa geïnformeerd moest worden over de op handen zijnde kadootjes, of dan in ieder geval over het feit dat het vaderdag was vandaag. Het lukte maar net om haar beneden te houden tot de koffie was doorgelopen en iedereen zijn eigen kadootje in handen had.

De man riep bij binnenkomst nog iets over "eerst koffie" voor het grote licht aanging en de kinderen zich op hem stortten, maar hij dielf al snel het onderspit. De koffie moest hij tijdens het uitpakken steeds even afgeven, terwijl de kinderen stuiterend van enthousiasme het uitpakken probeerden over te nemen. 

Het waren echte vaderdagskadootjes allemaal: een lieve brief van zoon met een tekening erbij, een fotolijstje met foto van dochter (en een ophanghaakje in haar navel?), een tekening, een fles doucheschuim en een kwastje om de gourmetplaat in te vetten.

Daarna mocht de man nog even alleen nagenieten van de kadootjes en bijkomen van alle actie.

Doe jij aan vaderdag? 
En hoe gaat dat bij jullie? 


Reacties

  1. Wat een leuke dingen hebben ze gemaakt.
    Jazeker doen wij wat aan vaderdag. . Onze kinderen zijn 20 en 15 en daarom doen we geen koffie meer op bed.
    Ze kopen zelf wat en ze koken vanavond. Man vindt eigenlijk zelfgemaakte cadeaus het leukst. Zoon tekende daarom een Donald duck bij het gekochte Ajax mondkapje. Dochter versierde een potje met winegum en kocht een marvel t-shirt.
    Vanavond maken ze enchilada's met een salade.
    Naar mijn vader gingen we gisteravond. We gaven een bon van een tuincentrum en lekkere chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief dat je kinderen nog steeds zelf een deel van het kadootje maken. Ik kan me voorstellen dat je man dat leukvindt.

      Het klinkt leuk!

      Verwijderen
  2. Dat klinkt goed! Fijn voor je man dat hij zo'n goed Vaderdag had. Hier zijn de kinderen wat ouder, maar ze hadden wel cadeautjes voor mijn man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat de kinderen daar nog steeds aan doen. Het zijn toch speciale dagen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts