Ups en downs


Vandaag was een goede, maar wat taaie dag. 

Zoon klaagde aan het ontbijt over keelpijn. Toen dochter vervolgens begon over oorpijn vond ik het nodig om te overleggen met school. De knoop was snel doorgehakt: de kinderen bleven thuis vandaag. Waar ze vervolgens fantastisch goed hebben gewerkt aan hun schoolwerk. Ik was zo trots op ze! Naast het gewone schoolwerk zijn we al een poosje bezig met geschiedenis. Gewoon omdat dat leuk is.

Op dit moment zijn we aangekomen bij het onderwerp dinosaurussen. De kinderen vinden dat helemaal geweldig. Dochter heeft een groot boek van de bibliotheek geleend over dinosaurussen (wat eigenlijk voor oudere kinderen is). Meerder keren per dag gaat ze zitten om in het boek te "lezen". Ze kleurden een kleurplaat van dinosaurussen in en ik las nog wat voor uit een dinosaurus - boek. Kortom: ik heb genoten van onze schooldag thuis. Leuk om zelf ook weer nieuwe dingen te leren. 

De man mocht ondertussen op gesprek, maar helaas komt daar niet direct werk uit voort. Kort daarna kreeg hij te horen dat het werk wat elders gepland stond kwam te vervallen. Een maand werk was er toegezegd.. En ffffft weg is het. Er staat nu in totaal één dag werk voor de komende maand. Daar worden we niet vrolijk van. 

Het was een goede reden om vandaag de brieven af te ronden aan 'de politiek'. We schreven een brief aan Mark Rutte, Mona Keijzer en aan Wopke Hoekstra om de nijpende situatie van toeleveranciers van beurzen en evenementen onder de aandacht te brengen. Zij (wij) vallen namelijk niet onder de TOGS / TVL regeling die bedoeld is voor de ondernemers die direct getroffen zijn door de overheidsmaatregelen, terwijl deze sector als eerste dicht ging en als laatste straks weer open mag. 

Hopelijk wordt onze noodkreet gehoord. 

De brieven liggen klaar. Morgen is er weer een dag. 

Hopelijk wordt de keelpijn van zoon snel minder en komt er wat schot in het vinden van werk. 


Reacties

  1. Hopelijk knappen de kinderen inderdaad snel weer op. En ik ben benieuwd of je respons krijgt op de brieven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook! Die mensen zullen wel bergen brieven krijgen, maar niet geschoten is altijd mis.

      Verwijderen
  2. Beterschap voor de kinderen!
    Ik las toevallig vanmorgen dat ze werk zoeken in de kassen. Is dat niks om tijdelijk te doen? Gewoon als tip hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben hier geen kassen :-) wel appels en peren. Het is alleen een beetje lastig. De man krijgt in deze dagen adhoc werk als het komt. En dat gaat voor. Niet alleen omdat hij daar meer mee verdient, maar ook omdat hij daar hopelijk wat mee opbouwt (contacten / extra kennis of handigheid).

      Zoon is ondertussen altijd thuis, en kan nergens anders ondergebracht worden, wat mij nogal beperkt in wat er kan.

      Maar misschien zou ik wel eens kunnen informeren of ze iemand zoeken voor alleen de zaterdag of zo... En dan gewoon wit.

      Bedankt voor het meedenken!

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts