Terug naar het (nieuwe) normaal?


Voorlopig is de laatste persconferentie geweest. Ik hoop dat iedereen die anderhalve meter daadwerkelijk ter harte neemt - of dat de Corona opeens poef... weg is (wat zou dat fijn zijn!).

In ieder geval zijn we heel blij met de openstellingen. Dit betekent dat de beurzen waarschijnlijk weer kunnen gaan draaien. Het blijft qua nieuwe aanvragen wel heel spannend. In het voorjaar waren de beurzen zo abrupt gecancelled (met veel financieel nadeel voor alle partijen), dat ik het me voor kan stellen dat klanten eerst de kat uit de boom willen kijken. Aan de andere kant halen sommige bedrijven een heel groot deel van hun omzet uit contracten die op dergelijke beurzen worden gesloten. 

We gaan het zien. 

De man heeft vooralsnog twee opdrachten staan in september hopelijk gaat dat gewoon door. Ik ben benieuwd of daar nog nieuwe opdrachten bij komen. Hopelijk wel, want het wordt hoog tijd dat het bedrijf weer gaat draaien. Los van de financiën zijn we het stilzitten en afwachten beu. 

Deze week kon de man in ieder geval elders werken en voor volgende week is er (zoals het er nu uit ziet) ook werk voor hem. Wat overigens niet alleen fijn is voor de inkomsten, maar ook voor de man zijn gemoed. Het is leuk werk, dichtbij huis waar hij ook nog wat van leert én nieuwe nuttige contacten bij opdoet. Dat is (naast inkomsten) een hoop imateriële winst. 

Ik blijf het met die openstellingen wel spannend vinden. Volgens mij houden steeds meer mensen zich  niet aan die anderhalve meter. Wat ik snap. Maar als je (net als wij) aan het einde van de lijn van opengestelde bedrijfssectoren zit, dan wil je echt niet dat er weer stappen terug moeten worden gezet. We hebben er geen invloed op, dus we proberen maar zo goed en zo kwaad als het gaat ons aan te passen aan het nieuwe normaal. En wie weet wat ons dat brengt. 

Want soms hebben nadelen op de lange termijn ook voordelen.

Loopt bij jou alles weer zoals normaal? 

Reacties

  1. Voor mij is het vooral iets normaler dat dansles weer begint. Maar man en kinderen heb ik nog steeds thuis, vanwege eindexamen en dat de universiteiten al vakantie hebben. En mijn man moet nog steeds thuiswerken, dus in die zin is het hier nog steeds niet normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je dansles weer begint! Dat iedereen heel de tijd maar thuis is, dat is inderdaad verre van normaal. Hier zijn dochter en de man weer naar school en werk, wat bijdraagt aan meer structuur in de dag. Hopelijk is het voor jou dan in ieder geval na de zomer weer normaal...

      Verwijderen
  2. Ik kijk vooral uit naar september, als de middelbare school weer open gaat. Puber komt nauwelijks zijn zolderhol uit.
    Ik hou vooral mijn hart vast voor alle mensen die straks terug komen van vakantie. Het virus is niet overal bijna weg.

    En in maart waren mensen nog gemotiveerd om zich aan de regels te houden, maar ik vrees dat het na de zomervakantie echt genoeg is geweest voor velen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naar wat ik zie houden heel weinig mensen zich aan de regels. Vooral de supermarkt vind ik echt vervelend. Zeker omdat we hier veel toeristen hebben uit het buitenland.

      Hopelijk gaat je puber de zolder nog verlaten deze zomer... September is nog best ver weg.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts