Ga jij op vakantie?


Voor ons is het niet van toepassing, dus er is geen dilemma. Hoewel ik ook bij voldoende geld dit jaar maar even zou  overslaan geloof ik. 

Ik lees met lichte verbazing de vele berichten over de mogelijkheid om op vakantie te gaan. 
Minister Blok was gisterochtend zelfs naar Schiphol gegaan om daar mensen een fijne vakantie te gaan wensen. Nu heeft de overheid daar natuurlijk een hoop geld ingepompt om de boel overeind te houden, dus in die zin snap ik dat je het vliegen wilt promoten. 


Maar toch: was er nou niet nog een probleem met een virus? 
Moesten we niet nog steeds voorzichtig zijn en afstand houden?
En hoe veel langer gaan we de sluiting van andere bedrijven verlengen door dit soort dingen wel toe te staan?

Veel bedrijven mogen nog niet aan de slag vanwege dat reproductiecijfer, maar de vliegtuigen mogen wel weer vol en moeten vooral maar weer gaan vliegen. Ondertussen zijn er licht stijgende cijfers (waar we ons vooral niet druk over moeten maken hoor)

Het klinkt alsof men dat ene overlastgevende bedrijf (of nee: twee De KLM is er immers ook nog...) waar veel overheidsgeld in zit belangrijker vindt dan al die bedrijven van kleine ondernemers. 

Terwijl het geld wat in het vliegen wordt gepompt uiteindelijk (ook) door burgers betaald wordt.  Door die burgers dus die eigenlijk liever zelf weer aan de slag gaan, maar ook door de burgers die mopperen op al die steun aan de kleine ondernemers... 

En dan heb ik het nog maar even niet over Rutte die een poosje geleden heel stellig zei dat mensen wel mochten gaan vliegen, maar dat we ze niet terug gingen halen als ze vast kwamen te zitten door de Corona. Wat ik snap, maar ga je diezelfde mensen die je niet terug gaat halen als ze vast komen te zitten wel uitzwaaien dan? 

Wat me weer terugbrengt naar m'n vraag. 

Ga jij deze zomer nog op vakantie? :-)




Reacties

  1. Nee, maar dat is niets nieuws: ik ga echt nooit op vakantie. Ik houd er niet van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij gaan wel. Maar met de auto. Alles was al geboekt en we gaan al jaren naar hetzelfde adres. Bovenop een berg in the middle of nowhere. Net als hier 1x in de week boodschappen doen, maar wel een lekker zwembad voor bij het hopelijk mooie weer. Daar zien we minder mensen dan hierz dus wat dat betreft. De stops onderweg is het enige wat ik een beetje spannend vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt heerlijk én verantwoord. Die stops onderweg zijn lastig ja. Moet je overnachten of gaat het alleen om pauzes?

      Verwijderen
  3. Ja maar in eigen land. Naar het buitenland zie ik gewoon niet zitten, juist vanwege alle risico's van dit virus. Dat virus mag overal weggeëbt zijn (anders doen landen de grenzen niet open, dat is niet alleen puur economie (wel veel;-) maar niet alleen) ga ik maar van uit), maar ergens verwacht ik nog wel dat het terugkomt. Dus dat wordt vakantie in eigen land en nog steeds je gezond verstand gebruiken: geen drukte opzoeken en dergelijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt verstandig. Als we de mogelijkheden zouden hebben zouden we ook zeker niet naar het buitenland gaan.

      Verwijderen
  4. Wij gaan niet. Vakantie is kamperen en zelf bedenken waar je zin in hebt. Niet intekenen om te douchen en vooraf een tijdslot kopen voor een uitstapje. Zo is er geen lol aan.

    Ik hoop dat vliegtickets 3x zo duur worden en internationaal toerisme met 90% afneemt. Het is dramatisch voor het milieu.

    Als we alle recreatiewoningen en airbnbs nou 'gewone' huizen maken, is de woningnood ook een stuk minder.

    We moeten niet zo snel mogelijk terug naar af, maar een nieuw normaal vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar. We hebben een stacaravan, dus dat maakt het voor ons iets anders. Maar als je dat niet hebt en gewoon ergens wil neerstrijken op een camping, dan wil je spontaan dingen kunnen doen. En dat zit er gewoon niet in momenteel inderdaad met al dat reserveren voor horeca en musea e.d.

      Verwijderen
    2. We hebben onze vakantie in het buitenland geannuleerd en gaan nu een lange week naar een huisje van Landal. Vliegen trekt me niet aan, hoe graag we ook naar Griekenland gaan.
      Man is bijzonder druk de laatste maanden en ik ging door de medische molen dus het is fijn om er even uit te zijn.

      Verwijderen
    3. Helemaal mee eens Maria, een nieuw normaal wat zorgt voor een beter milieu zou heel fijn zijn. Die anderhalve meter is een vervelende noodzaak. Een beter milieu is een wens.

      Verwijderen
    4. Dat huisje in Landal klinkt ook heerlijk. Hopelijk hebben jullie een fijne, relaxte vakantie. Het schijnt dat er meer kans is op zon, zonder al die vliegtuigen dus er is hoop ;-)

      Verwijderen
    5. Hoi Gwen, vakantie in een stacaravan klinkt fijn en verantwoord. Hopelijk met mooi weer!

      Verwijderen
    6. Hoi Nans, zo'n vakantie is zeker fijn. In een mooie, bosrijke omgeving, dus fantastisch. De zon zou zeker een pluspunt zijn.

      Verwijderen
  5. Nee, wij blijven lekker thuis. Normaal elk jaar een weekje Duitsland met de auto, fietsen mee, ergens een rustig appartementje. Maar dit jaar, met al die onrust gaan we niet. Man is nog herstellende van een niet-corona longontsteking, met bloedvergiftiging, klaplong en longabces. Hij heeft 2 weken aan de beademing gelegen, middenin de grote corona-piek op 2,5 uur rijden (met de auto) van huis. Dus we nemen geen enkel risico en zijn al blij dat hij nu al zo goed opknapt en al zoveel meer kan als iedereen dacht :) We hebben in Hintergarten onze moestuin, kippen en varkentjes. Gaan met de honden naar het bos en met ons oud opaatje Fjordenpaard (32 jaar) een beschaafd rondje met de paardenkar. Wij vermaken ons wel.
    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Poeh! Ik kan me voorstellen dat jullie rustig thuisblijven. Wat een schrik om (naast de schrik van de ziekte zelf) midden in de corona-piek te worden opgenomen.
      Fijn dat je man zo goed opknapt!

      Verwijderen
  6. Ik ga normaal kamperen. Meteen groep vrienden. Maar enkelen vind ik nogal, ehm, onverantwoord. Dus ik sla het maar over. Ik heb geen zin om me te storen aan hun gedrag(zeker als er wat bier in de mannen zit)
    Nou vermaak ik me thuis ook prima dus erg vind ik het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgend jaar kan het hopelijk wel! Het klinkt wel als een leuke traditie.

      Verwijderen
  7. Wij hadden al eerder besloten om dit jaar niet te gaan. We hebben teveel uitgaven; nieuwe schutting, de schilder komt de buiten boel verven, het zit er aan te komen dat we een nieuwe auto nodig hebben en eigenlijk ook een dakkapel met het oog op gezinsuitbreiding. Dus een vakantie zit er voorlopig écht niet in.
    Gr Yvonne D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan gaat het geld hard ja... Het zijn wel allemaal dingen die het huis een stuk mooier maken!

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts