De wekelijkse uitgaven


Het voedselpakket kwam gisteren binnen. Het werd gebracht, wat heel erg fijn is. Gelukkig gebeurde dat in een neutraal busje. Naar de kinderen toe noem ik het 'een verrassingspakket'. Zo kunnen we zelf kiezen tegen wie we wel en niet wat zeggen, zonder dat de kinderen heel het dorp gelijk maar even melden dat we bij de voedselbank lopen. 


Niet dat ik me schaam he, maar op een dorp kan er aardig gekletst worden. 

We hadden weer van alles en van een aantal dingen werden we zeer blij (hagelslag! Gebakken uitjes! Noten! ). Er zaten weer voldoende lekkere tussendoortjes bij voor een hele week. Het valt me op dat ze echt proberen om producten bij elkaar te laten passen. Niet dat ik er dan gelijk ook iets mee kan, maar dat vind ik wel zeer attent.

De hoeveelheid verse groenten viel erg tegen dit keer (4 ons spinazie en 1 zak uien). Mogelijk is dat beter als je het zelf haalt. Maar ja,  dan moeten we weer met de auto... Gelukkig hebben we nog wat Hollandse groenten en één en ander uit de tuin. Daar redden we het alles bij elkaar nog wel een week mee. Volgende week moet ik toch met de auto naar de stad. Dan kan ik het voedselpakket gelijk zelf ophalen. Eventueel kan ik dan gelijk langs de goedkope groentenboer. Ondertussen zorg ik maar goed voor het moestuintje. Dan komen de groenten vanzelf wel. 

Overige inkopen
20 kilo aardappels: 6 euro
AH: Glutenvrije (gv) havermout, gv pasta, gv snoep en gv crackers (snoep en crackers zou ik gewoonlijk niet snel kopen, maar er zit steeds allerlei lekkers met gluten in het pakket...), tomaten in blik, pannensponsjes en boter), inclusief ingeleverde flessenbon:  9.92 euro
Nog te kopen bij de boer: 4 kilo appels: 3 euro
Totaal: 18,92

Zoals je ziet helpt het voedselpakket wel degelijk om ons bedrag aan wekelijkse boodschappen flink omlaag te halen. Dat helpt erg. Hier moet ik wel bij zeggen dat we een aantal dingen ook gewoon niet meer kopen. Als het er niet is, dan is dat jammer, maar helaas. 


Reacties

  1. Je zou ook eens bij www.glutenvrijemarkt.com kunnnen kijken, Daar hebben ze elke week een heleboel in de opruimen en aanbieding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Daar kijk ik soms. Ik had er wel eens een fantastische brood-aanbieding.

      De AH is echter ook best voordelig met zijn glutenvrije producten. We kopen daar vooral de basics (pasta en havermout). Daarbij geeft de AH bij de reguliere producten van eigen merk goed aan wat gluten- en lactosevrij is. Brood bakken we inmiddels volledig zelf, of zoon eet tussen de middag nog eens warm. Het glutenvrije brood is te duur voor ons op het moment en (gelukkig!) is zelf bakken ook nog eens veel lekkerder :-)

      Ik zal binnenkort nog eens wat goede recepten / boeken delen.

      Verwijderen
    2. Helaas is mijn ervaring met AH niet altijd positief. Ze geven wel aan dat iets glutenvrij en lactosevrij aan, maar ze maken daar ook fouten mee. En er zijn ook zat producten die glutenvrij zijn, maar geen glutenvrij ikoontje hebben.
      Ik weet niet of jij ook op dextrose, maltodextrose en glucosestroop let. Voor Ah is dit altijd glutenvrij, maar dat is niet altijd zo. Soms is dit van tarwe gemaakt en soms van maïs.

      Verwijderen
    3. Dat laatste wist ik niet. De meeste dingen koop ik alleen als het gluten- en lactosevrije icoontje erop staat. Als dat dan niet klopt is dat wel stom ja.Ik zal nog eens kijken. Hij had een paar keer onverklaarbaar buikpijn... dit zou dat misschien wel kunnen verklaren.
      Verder maken we inmiddels veel dingen gewoon maar zelf.

      Verwijderen
  2. Volgens mij maakt het qua groentes niet uit of je je pakket nu zelf ophaalt of dat het je gebracht wordt. De groentes worden bij ons naar pakketgroottes verdeeld en ik neem aan dat andere Voedselbanken dat ook doen. Onze Voedselbank krijgt momenteel weinig groentes, wel veel uien. Wij proberen dat van ieder pakket, 2-3 maaltijden gemaakt kunnen worden. Soms lukt dit ook niet. Weet dat het Voedselpakket een aanvulling is op het wekelijkse budget. Yasr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je aanvulling vanaf de bron! Ik begrijp het helemaal. We proberen zoveel mogelijk van het pakket te doen, omdat alles wat we verder kopen van ons spaargeld gaat. En hoe minder we daarvan gebruiken, hoe langer we daarmee kunnen doen... In afwachting van werk in onze eigen sector of wat anders.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts