Conclusies en blikken sperziebonen


Zoon komt op een leeftijd dat hij zelf meer conclusies trekt. Het is leuk hoe dat werkt. 

Het verrassingspakket bezorgde hem kennelijk wat hoofdbrekens. Of het gratis was, was één van zijn vragen. Op mijn 'ja' dacht hij nog even na. 'Is het voor de rest van ons leven?' was de volgende vraag. Ik zei maar dat ik hoopte van niet, maar dat ik er voor nu erg blij mee ben. Ik moest wel even lachen om die tweede vraag :-)

Na een aantal vragen over vlees heeft zoon dan ook maar gelijk besloten dat hij vegetariër wordt. 'Want' legde hij zijn zesjarige zus uit: 'die dieren worden expres doodgemaakt, zodat wij ze kunnen eten! En ik hou van dieren.' Zus maakte het niks uit, waar zoon zeer verontwaardigd over was. Hij legde het haar nog maar eens uit, maar dat veranderde niets aan haar mening (vlees is lekker, haha). 

Ik laat het maar even zo. We eten toch vaak een paar dagen per week vegetarisch en het is geen moeite om bij de andere maaltijden het vlees er los bij te geven. Zo aten wij vandaag gehakt bij de rijstschotel en kreeg zoon er een salade bij van witte bonen met ui en dressing. 

Overigens heb ik een redelijk lekkere salade gefabriceerd met sperziebonen uit blik. Ik kreeg namelijk twee keer twee blikken sperziebonen en ik wist echt even niet wat ik dáár nu mee moest. Het blijkt dat ze lekker zijn als salade. Men neme één blik uitgelekte bonen, wat knoflookolijven, wat milde, gesnipperde ui en dressing (olijfolie met balsamicoazijn en zwarte peper). Inmiddels zijn drie van de vier potten sperziebonen weg gewerkt en merk ik dat ik hoop op meer blikken bonen.... 

Reacties

  1. Sperziebonen uit blik zijn inderdaad lekker in een salade, ik zou er nog tonijn bij doen, lekker brood erbij en je hebt een volledige maaltijd voor weinig geld!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat ik nou net een blikje vis hebben... Als het blikje vis niet verdwijnt in een salade voor op de toast, dan is dit een heel goed alternatief!

      Verwijderen
  2. Sperziebonen uit blik/pot zijn bij ons favoriet als onderdeel van een omelet. En dan met sperziebonen, mais, paprika en wat kruiden. Eventueel een beetje (geroosterd) brood er bij en je hebt een heerlijke, vegetarische, maaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts