Ben jij meer gaan fietsen sinds de Corona?


Om te besparen staat de auto zoveel mogelijk stil. Het is een goed iets: ik heb nog nooit zoveel gefietst. Behalve het obligate ritje naar school (twee keer per dag) reed ik ook al naar de supermarkt (ruim veertien kilometer heen en terug) en naar de camping waar mijn ouders vertoefden ( negentien kilometer heen en terug). 

Zoon fietste op zijn eigen fiets mee en dochter zat zingend achterop. 

Het fietsen is fijn (meestal), hoewel het wel veel tijd kost.
Aan de andere kant is het vervoer en sport inéén.

Ik moet er ook eerlijk bij zeggen dat ik het me in november niet zie doen in het donker met regen en wind... Fietsen is vooral leuk in het zonnetje. 
Maar dat is misschien luxe gezeur. Vroeger (voordat we een auto hadden) fietste ik alles, bij wind, storm, regen, mist en sneeuw. 

Ben jij meer gaan fietsen sinds de Corona? 

Reacties

  1. In november is het ook prima te doen hoor. Goede regenkleding scheelt al...en het regent minder dan je denkt. Iemand heeft zijn woonwerkritten tien jaar bijgehouden, op de website hetregentbijnanooit punt nl.
    Dat is ook mijn ervaring, ik doe alles met de fiets, de verste winkel/afspraak is 22 km enkele reis. Alleen met sneeuw ben ik voorzichtiger, fiets ik liever niet, zeker niet de tweede dag als de sneeuw eerst beetje smolt en daarna weer opgevroren is. Spekglad is het dan.
    Het fijne van fietsen?Goed voor je lijf, en het is mindfull, even langzaam aan in een wereld die sneller en sneller gaat. Ik fiets dus niet hard omdat ik misschien een afspraak niet op tijd haal, ik kom dan maar wat later(gebeurt zelden,ik vertrek op tijd met extra tijd voor gebeurtenissen onderweg)
    En wat ik ook zo fijn vind, je beleeft elk seizoen. De lente met de natuur die ontwaakt,de zomerse zonnige dagen(en regendagen) de herfst als de bomen verkleuren en de winter met zijn wind en kou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een mooi pleidooi voor vaker fietsen! Ik fietste vroeger ook graag. En vanuit mijn vakantiebaan (ooit) als postbode concludeerde ik destijds ook dat het bijna nooit regende. Of in ieder geval zelden een hele dag :-)

      Voor nu is het even prima en wie weet fiets ik in november nog!

      Verwijderen
  2. Ik ben juist minder gaan fietsen sinds Corona. Ik hoef niet meer naar mijn werk heen en weer. En in de weken dat de kinderen thuis waren, hoefde ik ook niet heen en weer. Dat laatste hoeft trouwens sowieso niet meer, omdat ze groot genoeg zijn om zelf te gaan. Jarenlang heb ik alles op de fiets gedaan: kinderen in de fietskar, boodschappen erbij. Het kon allemaal. Maar ik moet zeggen dat ik er wel van kan genieten sinds we een tweede auto hebben. Alles op de fiets doen is wel erg tijdrovend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan me voorstellen dat je geniet van die tweede auto... Echt alles op de fiets doen kost meer tijd. Fijn dat de Corona qua fietsen tijdswinst opleverde!

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts