Geld verdienen met enquêtes


De afgelopen weken heb ik getracht om iets van eigen inkomsten te vergaren vanuit huis. Het is nieuw terrein voor mij, dus het gaat met vallen en opstaan. Voorheen had ik natuurlijk wel een baan, maar dat was voor een werkgever, met vaste uren en dat werkt anders. Op dit moment is dat helaas geen optie. 

Ik onderzocht verschillende mogelijkheden en testte er ook alvast een paar uit. Één van die mogelijkheden is het invullen van enquêtes tegen vergoeding. 

Voordat ik me ergens inschreef deed ik eerst wat onderzoek op het www naar betrouwbare sites. Er blijken namelijk nogal wat sites te zijn die uiteindelijk niet uitbetalen - en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Ook wilde ik vooraf weten of er voldoende aanbod was qua enquêtes.

Inschrijven bij meerdere sites
Uiteindelijk schreef ik me in bij drie sites, waar je enquetes in kunt vullen tegen een vergoeding: Euroclix, Waardevolle mening en Nipo / Kantar. Het inschrijven bij meerdere sites is ook wat door anderen aangeraden wordt. Op die manier heb je meer kans op inkomsten.

Geld of kadobonnen
Wat me opviel bij de verschillende sites, is dat deze sites allemaal een beetje ingewikkeld doen over de verdiensten. 

Euroclix betaalt dan wel uit in geld, maar rekent "clix" voor iedere ingevulde enquete. Waardevolle mening laat per enquete weten hoeveel geld dit opbrengt, maar betaalt uit in VVV bonnen, Bol.com bonnen, bonnen van Zalando of "De nationale entertainment card".
Nipo / Kantar rekent weer in NIPOints die twee keer per jaar worden uitbetaald in kadobonnen. 

Nu heb ik bedacht dat kadobonnen ook nuttig zijn, omdat je die kunt gebruiken bij verjaardagen en voor het doen van overige uitgaven. Met kadobonnen kun je ook een Hema kadopas kopen, waarmee je ook kleine uitgaven kunt doen.  

De hamvraag is daarnaast natuurlijk: wat levert het op?

Euroclix
Via Euroclix (als je je inschrijft via mijn link krijg ik daar iets voor) verdiende ik  1714 clix in twee weken tijd, ik vulde daarvoor regelmatig een enquête in. Omgerekend is dit 19,45 euro. Per enquete krijg je gewoonlijk 100 tot 150 clix (soms iets meer, soms iets minder dan dat). Je kunt uit laten betalen zodra je 1000 clix hebt (dat is 10 euro), maar als je je clix langer laat staan, dan krijg je meer euro voor je clix. 
Zo krijg je voor 2.000 clix 25 euro en voor 5.000 clix 70 euro. 

Je verwerft clix door enquêtes te doen, maar je kunt ook clix "verdienen" door via de website van Euroclix je abonnementen / aankopen te regelen. Volgens mij bestaat hier ook een app voor. Op die manier kun je extra clix krijgen. Hiervan heb ik geen gebruik gemaakt. 

Omdat er niet altijd enquêtes zijn en ik op dit moment niets online koop gaat het niet zo hard met de clics, maar met af en toe een enquête loopt het bedrag toch op. 

Het is wel zaak om in de gaten te houden of alle clix bijgeschreven zijn. Bij mij zijn een paar enquêtes niet verwerkt. Na een maand kun je deze clix "claimen". Overigens heb ik de site al een maitje gestuurd over twee enquêtes die op het einde vastliepen en waar ik dus niets voor kreeg. Hierop kreeg ik netjes antwoord en mijn clix werden vervolgens alsnog bijgeschreven. 

Waardevolle mening
Ik heb de afgelopen twee weken 44,50 euro verdient bij deze site met het doen van enquetes. Hiervan heb ik inmiddels 40 euro ingeruild tegen VVV bonnen. Die zijn onderweg als het goed is. 

Waardevolle mening vind ik een prettige site, omdat er dagelijks meerdere enquêtes op de site staan, de verdiensten gerekend worden in euro's en omdat je iedere 10 euro direct in waardebonnen uit kunt laten betalen.

Kanttekening: de VVV bonnen kunnen op dit moment niet verstuurd worden vanwege drukte die er bij de post zou heersen. Dit vind ik een wat dubieus verhaal. Aan de andere kant: ik heb de post inmiddels meerdere keren gebeld vanwege een pakje en ik kom er niet door. Wat weer klopt met het verhaal. 

NIPO / Kantar 

Dit is een gerenommeerd bureau. Jammer genoeg heb ik nog niet deel kunnen nemen aan een enquête. Ook dit bureau rekent in punten (NIPOints). Nipo / Kantar betaald twee keer per jaar op vaste momenten uit in waardebonnen. 

Totaal verdiensten in twee weken
In totaal verdiende ik bij deze bureaus 63,95 in twee weken. Niet gek voor iets wat ik vaak tussen de bedrijven door deed. Hiervan is 40 euro aan waardebonnen naar mij onderweg. De rest van het bedrag blijft nog even staan tot ik weer twee waardebonnen bij elkaar heb gespaard (waardevolle mening) of het totaalbedrag hoger is geworden (euroclix). 

Kanttekening hierbij is dat nog niets van deze verdiensten ook daadwerkelijk is uitbetaald / aangekomen. Wat dat betreft schiet het niet erg op. Maar goed: als hier uiteindelijk wel inkomsten van binnen komen is het mooi meegenomen. Alle beetjes helpen. 

Andere inkomsten
Er waren niet alleen inkomsten uit enquetes. Ook andere mogelijkheden werden onderzocht.
Ik verkocht het één en ander op marktplaats en ik schreef ik me in bij een site die administratief werk biedt, waarvoor ze een klein bedrag per taak betalen. Ook heb ik inmiddels mijn cv bijgewerkt en ben ik op zoek naar werk wat ik op flexibele tijden vanuit huis kan doen. 

Hierover meer in een volgend blogje. 

Reacties

Populaire posts