tag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post6731589676488113434..comments2024-02-25T09:24:41.254+01:00Comments on bespaarzuinig: Luxer leven door vooruitzienNanshttp://www.blogger.com/profile/04290468700323363600noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-20419277129915568492012-08-27T17:41:35.061+02:002012-08-27T17:41:35.061+02:00Hm.... ik zit vaker met een eigeel over... je bren...Hm.... ik zit vaker met een eigeel over... je brengt me op ideeen!<br /><br />(eiwit wordt hier kokosmakronen- mmmmm!)<br />Zie: http://genietenvaneten.blogspot.nl/2011/03/recept-brosse-kokosmakronen.htmlBespaarzuinighttp://bespaarzuinig.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-71517919797255465532012-08-27T17:39:53.540+02:002012-08-27T17:39:53.540+02:00Melk en room kan wel, dus het lijkt me dat het met...Melk en room kan wel, dus het lijkt me dat het met zure room en creme fraiche ook zou moeten kunnen. Ik twijfel of het niet te dik is, maar het lijkt me een testje waard...Bespaarzuinighttp://bespaarzuinig.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-22527784546371753692012-08-27T17:38:01.553+02:002012-08-27T17:38:01.553+02:00Hier had ik het in een klein kasje gezaaid (binnen...Hier had ik het in een klein kasje gezaaid (binnen). Is dat een idee om eens te testen? Basilicum houdt wel heel erg van warmte. Buiten heb ik het ook wel eens gezaaid / geplant, maar dat werd nooit wat. <br /><br />Kan ook zijn dat het zaad niet goed is (ervan uitgaande dat je 2 keer zaad uit hetzelfde zakje hebt gebruikt) maar dat lijkt me ook stug. <br />Bespaarzuinighttp://bespaarzuinig.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-29572302201339681652012-08-27T12:41:09.405+02:002012-08-27T12:41:09.405+02:00Tuinkruiden vries ik ook meestal in maar lavas dro...Tuinkruiden vries ik ook meestal in maar lavas droog ik en die gebruik ik altijd in gedroogde vorm (bespaart me plaats in de diepvries voor iets anders) Slagroom kun je inderdaad invriezen en als je bv een taart versiert en je hebt een restant van opgeklopte slagroom dan kun je zelfs op een bord slagroomroosjes spuiten en dat bord dan nadien in de diepvries zetten. Eens de toefjes slagroom bevroren zijn, haal je ze eraf (je wipt ze er zo af met een smeermes), je steekt ze in ene doosje en als je dan eens een slagroomtoefje op je pudding wil, moet je er maar eentje uit de vriezer halen. Ik zeg nu niet dat ze nog even mooi uit de vriezer komt of ze erin gaan want bij het ontdooien zakken ze ene heel klein beetje in elkaar maar als het voor 'gezinsgebruik' is, en niet voor bezoek is het perfect te doen. Als ik mayonnaise maak en het eiwit 'over' heb, vries ik dat ook in en dat gebruik ik dan 'later' bij het bakken van een omelet of om puree luchtiger te maken. Ik doen het al jaren zo....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-43651248417616533052012-08-27T11:48:48.297+02:002012-08-27T11:48:48.297+02:00Zo ik heb weer heel veel bijgeleerd van dit blogje...Zo ik heb weer heel veel bijgeleerd van dit blogje. Zo ga ik het voortaan ook doen, blaadjes afknippen en invriezen. En de tip van Jolande over stekken is ook een goede.<br />Ik wist ook niet dat je slagroom kon invriezen. Handig, want van een pakje hou ik altijd wel wat over. Zou het ook met zure room en creme fraiche kunnen?sjoukehttps://www.blogger.com/profile/11145656500468992380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-11575302983706229222012-08-27T11:05:26.066+02:002012-08-27T11:05:26.066+02:00Je kan ook een stukje van de basilicum afknippen e...Je kan ook een stukje van de basilicum afknippen en op een glaasje water zetten. Na een tijdje komen er aan de onderkant worteltjes aan en dan poot je het stekje weer uit in de tuin of in een potje. En voila weer een nieuw basilicum plantje.JOLANDAhttps://www.blogger.com/profile/03466322491402470432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-64564551396562147142012-08-27T09:08:54.659+02:002012-08-27T09:08:54.659+02:00Ik wist niet dat je slagroom ook in kon vriezen. D...Ik wist niet dat je slagroom ook in kon vriezen. Dan ga ik dat ook proberen, want wij hebben altijd over dat dan niet opkomt. Het is steeds maar een beetje, maar toch.LLMMhttps://www.blogger.com/profile/09011997084282546368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-42172607994403810602012-08-27T08:42:02.126+02:002012-08-27T08:42:02.126+02:00Als ik een peterselieplantje koop,gaat op den duur...Als ik een peterselieplantje koop,gaat op den duur de helft dood. Nu knip ik eerst de grootste takjes af en vries die in. Ook met koriander doe ik dat.izerinahttps://www.blogger.com/profile/12075950688013771905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-85059032304754750562012-08-26T23:50:55.686+02:002012-08-26T23:50:55.686+02:00Heb al 2x basilicum gezaaid, maar er is niets bove...Heb al 2x basilicum gezaaid, maar er is niets boven gekomen...inrustigvaarwaterhttp://inrustigvaarwater.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-350560816636668393.post-71982907246898701472012-08-26T23:29:35.609+02:002012-08-26T23:29:35.609+02:00Wat slim van je. Volgend jaar ook maar eens basili...Wat slim van je. Volgend jaar ook maar eens basilicum zaaien. Lekker in de pasta en vers idd vele malen lekkerder!Holly Hobbyhttps://www.blogger.com/profile/03264999860159213825noreply@blogger.com