Zo komt corona wel heel dichtbij

 


Donderdagavond kregen we een mail van school dat een stagiair (zij-instromer, dus geen jongere) positief was getest op covid. Ze was de afgelopen week niet op school geweest en er waren geen andere leerkrachten met klachten was de boodschap. Op ons relatief kleine dorpsschooltje was dit nogal een bericht. 

Vrijdagochtend belde de therapeut van zoon af. Een andere cliënt had positief getest. Diezelfde dag hoorden we dat een oom van de man in het ziekenhuis ligt. Hij is ernstig ziek, maar stabiel. Het bleek dat hij ook corona heeft. Er mag per dag één volledig ingepakt persoon op bezoek. Wat misschien begrijpelijk is, maar toch ook een heel heftige maatregel voor iemand die (vanwege zijn leeftijd) veel kans maakt om daaraan te overlijden. 

Al met al komt de corona zo wel heel dichtbij. 

Ook in de cijfers laat de stijging zich zien. We gingen in Zeeland van 'waakzaam' naar 'zorgelijk'. Toegegeven: het is hier nog niet zo erg als in de Randstad, maar vrolijk wordt je er niet van. 

Ik heb alvast maar toiletpapier gekocht, voordat woensdagochtend na de boodschap van Rutte iedereen hierop losgaat. De vorige keer vond ik het onnodig om extra toiletpapier te kopen, maar kon ik vervolgens maar met moeite aan een paar rollen komen toen het papier op was. 

Vrees niet: ik liet voldoende over. Met twee pakken pleepapier kunnen wij een flinke tijd vooruit. Lang genoeg om de eerstvolgende hamstersessie door te komen in ieder geval. Nu alleen nog wat meel inslaan en tomatenpassata. Beiden waren de vorige keer namelijk wekenlang uitverkocht. 

Ik begin me onderhand wel af te vragen hoe we (als in 'wijzelf', maar ook onze maatschappij) het moeten gaan redden nu de cijfers weer zo'n ernstig stijgende trend laten zien. We gaan op weg naar een nieuwe lockdown, waar er met ons bedrijf nog geen enkel moment lucht is geweest. Er zijn zoveel mensen die de eerste golf nog niet teboven zijn (op wat voor manier die hen ook trof). Het stemt me somber merk ik. 

We proberen het maar met de dag te nemen. 

Hoe gaat het met jou in deze tijden? 

Reacties

 1. Het is vast moeilijk om weer kopje onder te moeten als je nog niet boven water bent geweest.
  Hier is een leerling bij puber op school positief, zijn ouders van de basisschool positief, vrienden hebben corona, stiefma werkt extra op de ic. Zelf ben ik sinds gisteren ziek, dus morgen testen.

  Ik hoop vooral dat de reguliere zorg van het revalidatieteam kan doorgaan voor dochter. Het wordt een lange winter...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je eerste zin is precies de juiste omschrijving Maria...
   Bij jullie komt de corona ook wel erg dichtbij. Ik hoop met jullie dat de reguliere zorg voor jullie dochter door kan gaan. Als dit soort dingen stoppen is dat heel naar.

   Qua therapie voor zoon is het ook weer afwachten. Gelukkig gaat het beter met hem dan tijdens de eerste lockdown.

   Verwijderen
 2. Sterkte. Sla je ook wat potten groenten en aardappelen in voor het geval dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groenten en fruit kopen we vaak voor twee weken vooruit. We hebben nu nog voor anderhalve week vooruit. Maar misschien haal ik maandag inderdaad nog wat bij aan groenten.

   Verwijderen
 3. Ik merk dat het me in de kop gaat zitten. Ik ga zitten malen terwijl ik niet meer kan doen dan voorzichtig zijn. Denk dat ik morgen ook even om wc papier ga. Onze wasmachine centrifugeert niet meer goed en daarom moest t hok leeg en de voorraadkast ook meteen nagekeken. Eten komen we echt heel lang mee toe. We moeten t dan doen met wAt er is.:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het he... Als je niet uitkijkt dan ga je narig maanden vooruit zitten kijken. We hebben op het moment geen voorraad voor twee maanden vooruit. Weet ook niet of ik dat weer ga doen. We hebben nu een voorraad van twee weken (voor een aantal dingen langer). Eens in de twee weken naar de supermarkt vind ik oké. Met een kind wat op school tussen andere snotterende kinderen zit heb ik niet het idee dat boodschappen doen het grootste risico is...

   Hou je taai! Hopelijk valt het uiteindelijk toch mee. Ik hoop het zo.

   Verwijderen
 4. Over mijn boodschappen maak ik me niet zoveel zorgen als de vorige keer. Misschien juist doordat ik de ervaring heb dat het qua boodschappen vorige keer wel losgelopen is. Iedereen liep in paniek te hamsteren, maar uiteindelijk waren de winkels gewoon nog bevoorraad. Tsja, als er dan een keer 1 of 2 producten niet waren, dan koos ik maar wat anders.

  Wij zitten hier ook in de Randstad, maar ondanks dat we hier in het epicentrum zitten van de besmettingen voel ik me eigenlijk betrekkelijk veilig. Ik zoek de drukte ook niet op, dat scheelt enorm. Dichtbij komt het wel; 2 leraren op de school van zoon hebben corona en een oom en tante hebben het ook al gehad. Oom heeft er mee in het ziekenhuis gelegen ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je je redelijk veilig voelt - ondanks dat de corona zo te lezen best dichtbij komt.
   We moeten het er ook maar mee doen vrees ik. Dat de voorraad in de winkels voldoende zal blijven (op die paar dingen na die zo heel hard gaan: bloem, tomatenpassata, pasta en toiletpapier) daar maak ik me niet zo'n zorgen over. Het is eerder dat ik niet te vaak naar de winkel wil gaan / ik voldoende in huis wil hebben voor het geval de maatregelen in de winkels / met het naar buiten gaan strenger worden (hoewel we daar nu nog niet lijken te zijn).

   Verwijderen
  2. O ja, kan ik me voorstellen. Ik doe de boodschappen al sinds april online, dat scheelt :)

   Verwijderen
 5. Het wordt lastiger op mijn werk. Mondkapjes dragen in een bepaalde ruimte andere ruimte niet met als gevolg dat ik me blauw betaal aan de mondkapjes. Per dienst ben ik ongeveer 10 euro kwijt. Ik heb nu eenmaal de instelling als je het moet doen dan goed.....ik gebruik medische vanwege mijn slechte weerstand en gezondheid. Het probleem is als we altijd mondkapjes moeten dragen ik niet meer kan spraakafzien en dan weer anders in de problemen kom. Thuis tja veel zal er niet veranderen ik hou afstand zie nog amper een mens tenzij op afstand. Het sociaal leven ligt al sinds maart plat. Het meeste last heb ik van mensen die het flauwekul vinden en de neiging hebben mij te omhelzen of te zoenen. ........ik voel het als een aanranding.........Op mijn werk komt het virus steeds vaker voor ook bij jonge collega's met grote gevolgen.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar dat je die mondkapjes zelf moet betalen op je werk. Wel belangrijk dat je ze gebruikt, zeker als de coronabesmettingen om je heen toenemen. Ik begrijp dat je slechthorend bent, dat lijkt me een extra lastigheid in deze tijd.

   Ongevraagde (ongewenste!) knuffels in deze tijd vind ik ronduit onbeschoft.

   Houd moed! ( en hou vol!)


   Verwijderen
 6. Eigenlijk gaat het hier wel. Het voordeel van het platteland is dat als je het huis uitloopt je niet met corona wordt geconfronteerd meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt wel ja... Als je een grote stad in loopt, dan hangen er gelijk allemaal borden naast de weg die oproepen tot afstand houden...

   Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts