De verdwenen beker

 


Dochter had een mooie mepal drinkbeker met prinsessen erop. Helaas verdween hij op school. Beker nummer twee was al wat ouder. Deze was opeens op en gooide ik weg. En zoals het gaat met wetmatigheden waren beide bekers dus tegelijkertijd kapot / kwijt. Dochter deed niet eens een halfslachtige poging tot zoeken en de juf beloofde steeds om te kijken, maar deed dat dan niet. En als je als ouder niet op het schoolplein mag komen, dan kun je zelf ook niet zoeken. 

Dochter kreeg eerst een poosje een gewone beker mee naar school om water in te doen (in het kader: als je niet zoekt naar je eigen beker, dan heb je er geen). Tot ik het beu was en twee nieuwe drinkbekers kocht bij de Hema. Dit keer geen mepal, maar gewone bekers met een schroefdop. 

Helaas bleken die rotdingen na twee keer gebruiken allebei te lekken. Heel dochter haar tas was nat en ze had geen drinken op school. Ik doe nog één poging met die twee Hema bekers (misschien dat ik ze toevallig allebei niet goed dicht heb gedraaid?) en ik zette een oproep voor de vermiste beker in de school-whatsappgroep (waar die app niet voor bedoeld is, maar hoe krijg je anders je beker terug als je de school niet in mag en er niemand zoekt?).

Als die stomme Hemabekers morgen weer lekken, dan breng ik ze terug. Weinig kleine dingen zijn zo irritant als een lekkende beker. 

Zijn er uberhaupt niet - mepal bekers die niet lekken?  

Achterafje: de beker kwam terecht met dank aan de app-groep. En ik vond vandaag bij de kringloop nog een mepal beker voor veertig cent. Kortom: we zijn weer compleet. 

Reacties

 1. Blij dat het weer goed is gekomen. En ik zou de Hema bekers maar terug brengen. Er zijn maar weinig bekers die niet lekken. Bij zoon had ik een beker van een outdoorsportwinkel, en daarna inderdaad Mepal voor zoon en dochter. En nu hebben ze al weer een paar jaar een dopper mee naar school. En ook deze zijn lekvrij, moet wel zeggen dat wij er alleen maar water in doen. Limonade krijgen ze thuis wel weer, zo gaan ze ook niet stinken.

  En had je al meegekregen dat er een regeling komt voor iedereen (in de evenementenbranche) zonder een specifieke SBI-code. Hopelijk komen jullie hier wel voor in aanmerking. Wellicht had je je al ingeschreven voor nieuwsbrief van het RVO inzake de TVL e.d. dan wist je het al. Maar ik las het gisteren en moest gelijk aan jullie denken. Wij komen gelukkig wel voor allerlei regelingen aan bod, dat maakt het net allemaal even wat lichter deze hele periode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief dat je aan ons denkt! En je hebt gelijk: de regelingen lossen niet alles op (er blijft een gat), maar het helpt wel iets.

   De standbouw is gelukkig vlak voordat de TOGS gesloten werd toegevoegd tot de SBI codes. En gelukkig maar. Ik heb er echt wakker van gelegen. We komen dus in principe dus ook in aanmerking voor de TVL regelingen. Alleen werkt de standbouw met seizoenen. In de zomer verdienen we gewoonlijk niets (maar dat is dan in het voorjaar al verdient). Met deze regelingen wordt daar geen rekening mee gehouden. Gelukkig kon de man deze zomer werken! Voor dit najaar vragen we de TVL en de TOZO weer aan.

   Goed om te weten dat de doppers ook lekvrij zijn!

   Verwijderen
 2. Hier kreeg de hele school twee jaar geleden een dopper van Sint. Geen afvalberg, geen lekkende bekers en geen jaloezie want iedereen is gelijk.
  Mepal ging hier nog wel, maar alle andere bekers zijn prut...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat handig van school! Hier krijgen de kinderen ieder jaar (van onze verder fantastische school) een goedkoop speelgoed-iets wat bij ons gewoonlijk nog geen dag heel blijft. Heel erg zonde. Misschien moet ik de dopper opperen als Sint-optie. Ik ben misschien nog net vroeg genoeg....

   Verwijderen
 3. Wat een gelukje dat je er eentje bij de kringloop vond. Wat een fijn bedrag. Die Mepal bekers zijn anders best duur vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kringloop heeft hier vaker mepal bekers voor een klein bedragje. Ik neem ze altijd mee als ik een leuke tegenkom (want jongensbekers wil mevrouw niet..). Want een nieuwe mepal beker is inderdaad best prijzig.

   Verwijderen
 4. Hier krijgen ze een dopper mee in een diepvrieszakje. Mócht het lekken dan wordt de tas niet nat. Die zakjes hergebruik ik natuurlijk.
  Groet, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekken ze bij jou wel eens? Ik hoopte dat de dopper m'n tweede lekvrije optie zou kunnen worden. Zo'n zakje is dan inderdaad wel handig. Alles nat in de tas is zo naar.

   Verwijderen
  2. In principe lekken ze niet. Maar er kan water tussen de rand van het witte gedeelte zitten. Of de kids draaien ze niet goed genoeg dicht.
   Groetjes! Yvonne

   Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts