Pagina's

dinsdag 2 februari 2016

Met meisje Djamilla aan tafel

Als je geen kinderen hebt, dan mis je toch wel wat aan trends kan ik melden (als je wel kinderen hebt ook, maar dat is een ander verhaal ;-)).

Zo zit ik al weken met meisje Djamila aan tafel. Het is inmiddels zo erg dat een vriendin mij bezorgd vroeg tegen wie zoon toch zat te praten. 'Hij is Djamila en hij doet een review', kon ik haar melden. Zoon praatte ondertussen geanimeerd verder tegen het broodrooster over de stukjes brood met kaas die hij ging proeven. Gelukkig kregen deze uiteindelijk 'twee duimpjes omhoog'

Voor wie Djamila nog niet kent: meisje Djamila is een Nederlandse die in Amerika woont.  Elke woensdag en zaterdag zet ze een nieuw filmpje op youtube waarin ze snoep reviews geeft, uitdagingen uitvoert of gadgets laat zien. 

Bij zoon zijn vooral de snoepreviews favoriet - hoewel hij wel opeens op zijn hoofd kan staan sinds hij dat Djamila heeft zien doen. 

Ik vind eerlijk gezegd dat ze het leuk doet, hoewel ik de filmpjes niet zo vaak hoef te zien als dat zoon ze bekijkt. Mijn enige bedenking bij Djamila is dat ze wel erg vaak gadverdamme zegt - iets wat natuurlijk herhaald wordt door zoon en wat ik toch iets minder leuk vind klinken uit de mond van een vijfjarige. 

Zie het filmpje hieronder als je niet weet wie meisje Djamila is. 

Kende jij meisje Djamila? 
Welke youtube filmpjes zijn bij jou thuis favoriet?

11 opmerkingen:

 1. Ja, ik ken het, van mijn 13-jarige dochter die deze filmpjes ook kijkt. Ik wist niet dat 5-jarigen hier ook al naar keken joh! Ik vind die vlogs altijd wat hysterisch overkomen, maar mijn dochter vindt ze helemaal geweldig!
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat het kennelijk leuk is voor zo'n brede leeftijdsgroep. Vlogs zijn aan mij ook niet besteed, maar ik val ook niet in de doelgroep ;-)

   Verwijderen
 2. Ik kende haar niet, maar heb even gekeken. Het ziet er wel leuk uit. Hoewel ik me wel altijd afvraag waarom zo'n filmpje toch zo populair wordt?!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee Nicole, maar dat is met meer dingen zo. Ik vind wel dat ze het leuk doet.

   Verwijderen
 3. Ik kende haar niet. Ik denk dat ik het maar niet laat zien aan mijn 7 jarige dochters, want die vinden dit geheid leuk :-)
  Net zoals ze de comedy series met een lachbandje en acteurs die altijd heel hard praten op Nickelodeon leuk vinden.

  Wat ik het grappigste vond in het filmpje is dat Djamila duidelijk te jong is om het taalgrapje van Cherry Garcia te snappen. Of ik ben te oud, het is maar hoe je het bekijkt ;-)
  Volgens wiki: IJsproducent Ben & Jerry's eerde Garcia in 1987 met kersenijs genaamd Cherry Garcia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou kan je lachen hoor: vanmiddag keken mijn kinderen opeens naar Djamila! Dat gebeurt er dus als je het geheugen van je browser niet leegmaakt....

   Verwijderen
  2. LOL zit je door mij gelijk aan Djamila vast...
   Vonden ze het leuk?

   Verwijderen
  3. ja, ze vonden het leuk. Bleven gefascineerd aan het scherm kleven. Gisteravond ook weer.....en ikzelf bleef ook kleven moet ik bekennen :-)

   Verwijderen
  4. LOL zo gaat dat soms met dingen...

   Verwijderen
 4. bij ons zijn de play doh filmpjes op you tube populair (volwassenen die de mooiste creaties maken met play doh, ik wist voordat ik een kind had echt niet dat dit bestond, kan me er nog steeds over verbazen). Dit ken ik (gelukkig) nog niet. Geheid dat zoonlief het prachtig zal vinden, maar ik laat het toch maar niet zien aan 'm :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Play doh filmpjes vond zoon ook een poosje leuk. Hij wisselt met waar hij naar kijkt. Het zijn van die vlagen. Voor mij was het ook een eye opener dat er bergen youtube filmpjes zijn voor zo'n jonge doelgroep.

   Verwijderen